ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:44:13 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Obres a la plaça de la Generalitat per reforçar la centralitat d'un espai emblemàtic del barri de Marianao
La reurbanització de les voreres de la plaça forma part de les actuacions previstes al Pla de comerç 2020

05/12/2017

Aquesta setmana han començat les obres de reurbanització de les voreres perimetrals de la plaça de la Generalitat, un espai emblemàtic del barri de Marianao. L'actuació forma part de les invervencions previstes en el Pla de comerç 2020 per configurar un eix cívic i comercial de referència a la ciutat.

Les obres volen ajudar a recuperar la centralitat de la plaça i el paper com a punt neuràlgic de trobada veïnal, guanyar espai per a les persones vianants i reforçar el caràcter cívic i comercial.

Els treballs afectaran les voreres perimetrals i també la calçada de la plaça, però no l'interior. Després de les obres, les voreres tindran fins a 4 m d'amplada. Es preveu la plantació de nou arbrat i la millora de la il·luminació amb noves làmpades LED. També es reforçarà l'accessibilitat als quatre encreuaments de la plaça, tot suprimint barreres arquitectòniques i es faran millores al clavegueram.

L'execució de les obres finalitzarà, segons les previsions, durant el mes de setembre. La intervenció s'ha plantejat per fases per reduir al màxim l'afectació en la circulació de vehicles, el pas dels autobusos i l'aparcament.

Un cop finalitzin les obres es mantindran les places en semibateria de l'interior de la plaça, mentre que a les voreres dels carrers de Joaquim Auger i Llibertat els vehicles hauran d'aparcar en línia per millorar l'accessibilitat dels vianants.

Aquesta intervenció s'emmarca en les actuacions d'urbanisme comercial previstes al Pla de comerç 2020. L'obra dona continuïtat a la remodelació feta al mercat de la Muntanyeta i coincideix en el temps amb la reurbanització del carrer Lluís Pascual Roca , peça central de l'eix cívic i comercial de la ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades