ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:07:43 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi se suma a la denúncia de l'atemptat patit per una defensora dels drets humans a Colòmbia
María Doris Rivera Ríos va ser acollida a la ciutat l'any 2010 en el marc d'un programa de protecció

05/16/2017

L'Ajuntament s'ha sumat a les mostres públiques de rebuig contra l'agressió i les amenaces patides recentment per María Doris Rivera Ríos, defensora colombiana dels drets humans que l'any 2010 va ser acollida a Sant Boi durant un període de set mesos.

El diumenge 7 de maig, María Doris Rivera Ríos va ser víctima d'un atemptat a la seva finca a Vistahermosa (departament del Meta, Colòmbia). Dues persones encaputxades hi van entrar i van encanonar-la, com també a la seva família i a l'escorta que la protegeix. També van intimidar i amenaçar totes les persones presents.

L'Ajuntament de Sant Boi s'ha sumat a la crida realitzada per la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans mitjançant un comunicat .

En el comunicat s'insta les autoritats colombianes a iniciar una investigació rigorosa dels fets , garantir la seguritat de Doris Rivera i abordar la greu situació d'inserguretat que viuen líders socials i persones defensores dels drets humans a Colòmbia.

Des de la institució municipal, s'han fet arribar cartes de protesta al president de la República, el Ministerio del Interior i l'ambaixada de Colòmbia a Espanya i fa una crida a la ciutadania perquè se sumi a aquesta acció.

María Doris Rivera ja va veure amenaçada la vida a causa de l'activisme en favor dels drets humans i va haver d'abandonar el seu país els anys 2010-11 i 2015, quan es va acollir a programes de protecció de la Generalitat de Catalunya (amb residència temporal a Sant Boi) i del País Basc, respectivament.

L'activista colombiana és membre de la Fundación por la Defensa de los Derechos Humanos y el Derecho Internacional Humanitario del Oriente y Centro de Colombia (FDHOC) i directiva nacional de la Asociación Nacional de Zonas de Reserva Campesina (ANZORC).

L'any 2016, a Colòmbia es van registrar 117 assassinats a líders i lideresses socials i defensors i defensores dels drets humans, segons dades de l'instituto de Estudios para el Desarrollo y la Paz

Entrevista a Doris Rivera (Viure Sant Boi, gener 2011)


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades