ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 03:34:19 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou servei d'assessorament jurídic sobre clàusules abusives a les hipoteques
Gairebé la meitat de les consultes ateses enguany per l'OMIC de Sant Boi tenen a veure amb aquest tema

05/25/2017

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Ajuntament de Sant Boi (OMIC) posa en marxa un nou servei d'assessorament jurídic individual per a persones afectades per la presència de clàusules abusives en els seus préstecs hipotecaris.

L'assessorament s'oferirà els matins de divendres a les dependències de l'OMIC (carrer de Pau Claris, 14). Per accedir al servei, cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 635 12 46 a partir de dilluns vinent, dia 29 de maig.

El nou servei s'ofereix gràcies a un conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Advocats de Barcelona .

L'objectiu és donar una resposta especialitzada de caràcter jurídic a les consultes relacionades amb les clàusules terra i altres clàusules abusives relacionades amb els préstecs i/o crèdits hipotecaris.

Es resoldran dubtes relacionats amb la resposta de les entitats bancàries i s'assessorà les persones que tinguin la intenció d'utilitzar la via judicial , sempre que aquesta sigui justificada. També s'informarà sobre les possibilitats d'acollir-se a la justícia gratuïta a l'hora de fer la reclamació.

458 consultes sobre clàusules abusives (47.9% del total)

L'OMIC de Sant Boi ha atès entre gener i abril 458 persones consumidores per reclamacions relacionades amb clàusules abusives en préstecs hipotecaris. Aquesta xifra representa gairebé la meita (47,9%) del total de les atencions realitzades per l'oficina en aquest període. També s'han atès 70 consultes sobre altres temes d'habitatge (compra, lloguer, pobresa energètica, etc).

En vista del volum registrat, l'OMIC ampliarà pròximament l'horari de l'atenció general a consultes i reclamacions relacinades amb clàusules abusives. A partir del 6 de juny, el servei s'oferirà també les tardes de dilluns, dimarts i dimecres.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades