ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:38:54 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Fòrum de convivència fa una crida contra l'assetjament escolar
La jornada ha comptat amb la participació de 250 alumnes d'ESO

05/16/2017

Avui s'ha celebrat a Can Massallera la sisena edició del Fòrum de convivència dedicat a l'assetjament escolar. Es tracta de la trobada anual de tots els agents educatius que participen del programa de convivència de la ciutat on es presenten les diferents propostes de sensibilització elaborades en el marc del cicle d'educació en valors Stop Bullying!

Durant la inauguració de la jornada, la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, ha reclamat la participació de tothom per enviar des de Sant Boi un missatge clar contra el bullying. L'acte ha comptat també amb la presència de la Sindica Municipal de Greuges, Dolors Vallejo Calderón.

Teatre, música i vídeo entre d'altres, són els formats creatius que permeten a alumnat i professorat reflexionar conjuntament sobre un dels temes educatius transcendents i de màxima actualitat social: l'assetjament escolar (fenomen també conegut popularment com a bullying).

250 alumnes

Amb la presència de 250 alumnes de secundària, més de 20 educadors, 9 centres educatius d'ESO (públics i concertats) i 3 recursos socioeducatius, aquesta sisena edició del fòrum evidencia la consolidació d'aquest acte de ciutat dins del calendari anual de la comunitat educativa local i és el resultat de la feina impulsada per la "Xarxa d'Educadors i Alumnes per la Convivència", així com un punt de partida per a la incorporació de nous eixos treball pel foment de la diversitat en la gestió local de la convivència.

Educació en valors

Les activitats relacionades amb l'educació en valors tindran una nova cita el 31 de maig amb La Mostra (mostra local de cinema i convivència, on l'alumnat de secundària treballa en format audiovisual el seu enfocament d'una causa justa, enguany els Drets Humans). Queda pendent la celebració del Teatrefòrum (on El Fòrum i l'art convergeixen en una sessió més minoritària adreçada a activistes contra el bullying que faran una performance de l'Aula Oberta de Teatre Social reflexivament). A més, curs rera curs, el professorat troba el seu espai natural de coordinació i debat en El Seminari (aplec mensual on, durant aquest curs, s'hi han encarat aspectes molt diferenciats de l'assetjament escolar: la intervenció restaurativa, el ciberbullying i la mirada jurídica i policial, entre d'altres).

Galeria de fotos


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades