ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:41:27 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Vilaboi se'n va a la guerra, una exposició sobre els santboians morts i/o desapareguts en combat a la Guerra Civil
La mostra forma part d'un treball sobre la memòria històrica local entre 1936 i 1945

05/19/2017

El dijous 18 de maig s'ha inaugurat al Museu-Can Barraquer l'exposició Vilaboi se'n va a la guerra que recull un treball al voltant de la desaparició i mort de combatents santboians durant la Guerra Civil. La mostra forma part del projecte Sant Boi: memorial (1936-1945), que està desenvolupant l'Arxiu Històric Municipal per recuperar les dades de totes les víctimes locals d'aquell perìode i de la II Guerra Mundial.

L'exposició està centrada en els prop de 1.400 santboians que van ser mobilitzats durant la Guerra Civil, dels quals més de 150 no van tornar. També fa referència als desapareguts que van sobreviure i van ser internats en camps de concentració o adscrits als anomenats Batallons Disciplinaris de Treballadors. Hi podem trobar fotografies i altres elements gràfics com mapes que identifiquen els llocs de desaparició o mort (els fronts d'Aragó, Llevant, Segre i Ebre, fonamentalment)

Vídeo promocional.

Enguany l'Arxiu Històric Municipal ha iniciat. de la mà de l'historiador Carles Serret, la investigació Sant Boi: memorial (1936-1945) per conèixer l'abast de la repressió a la ciutat a causa de la Guerra Civil i la II Guerra Mundial. Aquest treball de recerca té la peculiaritat que es pot seguir des del blog del Museu , cosa que permet intercanviar informació i mantenir un contacte permanent amb les famílies afectades.

L'exposició es va inaugurar tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus, que enguany està dedicat a recordar moments especialment punyents de la nostra història. El programa commemoratiu es completarà dissabte 20 de maig, a les 21 h, a la terrassa de Can Barraquer, amb l'espectacle Lorca contra Lorca. La palabra imprevista" .

Més informació, culturasantboi.cat

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades