ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:34:14 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Canvis en el cartipàs municipal per encarar la segona meitat del mandat
El govern municipal intensifica l'aposta estratègica per la salut, la lluita contra el canvi climàtic, la proximitat i la política agrària com a motor econòmic

05/25/2017

Les dues forces que componen el govern municipal (PSC-CP i ICV-EUiA-MES) han acordat una reorganització de la direcció política i tècnica de l'Ajuntament i les empreses municipals que permetrà intensificar les prioritats de l’acció de govern fins al final del mandat. La reorganització comportarà algunes modificacions en el cartipàs municipal que entraran en vigor el proper 1 de juny. El Ple municipal va aprovar ahir dimecres, 24 de maig, un canvi en el règim de dedicació de dues regidores per fer possible la reorganització.

Aquest mes entrem a l’equador del mandat 2015-2019, en el que s’han abordat alguns dels principals reptes del Pla de Govern: la cohesió social i la contenció de les situacions d’emergència social, l’aposta per un nou sistema de recollida selectiva de residus, la reforma del Mercat de la Muntanyeta, la transformació del carrer de Lluis Pasqual Roca com a nou eix cívic i comercial i la millora de l'espai públic als barris a través dels Pressupostos Participatius, entre d’altres. Ara és el moment de reforçar algunes de les prioritats de govern en els propers anys.

El govern municipal vol reforçar l'aposta estratègica per la salut com a motor econòmic, social i ambiental de la ciutat, les polítiques vinculades a la lluita contra el canvi climàtic, un dels principals reptes del segle XXI, i el paper de l'activitat agrària com a motor econòmic, en coherència amb el model de desenvolupament al que aspira la ciutat. A més, el govern local continua veient en la proximitat i el treball al carrer un element essencial de l'acció política.

Per fer-ho possible, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha signat un decret amb les següents modificacions en el cartipàs municipal:

Per un costat, Salut González afegirà a les seves responsabilitats actuals com a regidora de Serveis Socials i Salut la coordinació de l'Àrea d'actuació política d'Igualtat i Drets Socials, passant a ser tinenta d'alcaldia d’Igualtat i Drets Socials.

Per la seva banda, Laura Solís coordinarà a partir d'ara des d’Alcaldia els projectes estratègics del Pla de Govern i les polítiques d'Igualtat de gènere, i reforçarà la seva acció al territori com a regidora del Districte Centre i Vinyets Molí Vell, en coherència amb l'aposta municipal per la proximitat. Per últim, continuarà essent la responsable política de les polítiques d'Ocupació i Formació Ocupacional.

Pel que fa a l’àrea d’actuació política de Ciutat Sostenible, Ció Lerma afegeix a la regidoria de Salut Pública i Tinença Responsable i Benestar dels Animals, que actualment ocupa, la regidoria de Política Agrària. La seva prioritat serà la de fomentar l'activitat del Parc Agrari del Baix Llobregat com una oportunitat de desenvolupament econòmic de la ciutat. Aquest canvi permetrà que Josep Puigdengolas, que es manté com a tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible, intensifiqui l’aposta política del govern municipal per la lluita contra el canvi climàtic.

Finalment, l'Ajuntament va iniciar en aquest mandat un procés de redefinició de les empreses municipals amb la municipalització d'alguns dels serveis que prestaven. Ara s'ha donat un nou pas en aquesta redefinició tot vinculant la direcció política de CORESSA a les tinences d'alcaldia de referència d'aquells serveis que presta en l'actualitat. D'aquesta manera, el responsable polític de CORESSA pel que fa a la neteja viària serà José Ángel Carcelén, tinent d'alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic. I pel que fa a la recollida de residus serà Josep Puigdengolas, tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible. Així mateix la direcció tècnica de les empreses municipals l'assumirà el coordinador general de l'Ajuntament, Josep Maria Farreras. Tot això permetrà una millor coordinació política i tècnica entre les empreses municipals i l'Ajuntament.

En paraules del tinent d'alcaldia de Governança i Qualitat Democràtica, Juan Antonio Tamayo, ahir al Ple municipal, "hem arribat a l'equador del mandat i és el moment oportú per reflexionar perquè puguem encarar la segona meitat donant compliment als compromisos polítics que va assumir l'Equip de govern i avançant-nos en les millors condicions als reptes de futur que tenim com a ciutat".


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades