ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 09:26:07 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El nou Reglament Orgànic Municipal potencia la transparència i les comunicacions electròniques
El Ple municipal ha aprovat una modificació del text per adaptar-lo als canvis normatius dels darrers anys

05/31/2017

El Ple municipal ha aprovat inicialment la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Dotze anys després de la creació d'aquest instrument jurídic, el text es reformula amb un ampli consens de les forces polítiques de la ciutat per simplificar els procediments i adaptar-se als canvis legals que s'han produït al llarg d'aquest període, en especial la Llei de transparència.

La reformulació del text del ROM ha estat a càrrec d'una comissió d'estudi formada pels portaveus de tots els grups municipals i altres càrrecs polítics i tècnics de l'Ajuntament. En la sessió plenària, totes les formacions polítiques representades al consistori han donat suport a aquest nou ROM (amb l'excepció del grup municipal del PP, que s'ha abstingut).

Entre els canvis introduïts cal destacar l'aplicació de la nova legislació referent a la transparència dels afers públics o la consideració dels mitjans electrònics com a fórmula habitual de funcionament de l'Administració municipal. En aquest sentit, el ROM preveu per exemple la implantació del sistema de vídeoacta en els plens municipals.

La reformulació del text atorga més capacitat d'intervenció a l'oposició en temes de competència municipal mitjançant la presentació d'una nova tipologia de mocions.

El nou ROM recull els principis bàsics de la regulació sobre la participació ciutadana , però preveu que un futur Reglament els desenvolupi amb major flexibilitat i en funció de la nova orientació que s'està construint amb el lema 'Participassió'.

Els requisits per escollir la figura de la Sindicatura municipal de Greuges es fan també més flexibles i es modifiquen perquè l'elecció sigui fruit d'un consens més ampli.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades