CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 06:36:44 AM
reactivem
THE CITY TOURISM MAIN EVENTS HEALTH NEWS
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Fomento es compromet a reobrir l'accés a Sant Boi si abans del 30 de juny no se soluciona el reinici de les obres de la C-245
Els municipis afectats per les obres han aconseguit avui a Madrid compromisos ferms del director general de Carreteras en una reunió a la seu del ministeri

05/26/2017

Les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, s'han reunit aquest divendres 26 de maig amb el director general de Carreteras, Jorge Urrecho, a la seu del Ministerio de Fomento a Madrid. També hi han estat presents el director general d'Infaestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Javier Flores, i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.

En aquesta reunió, davant el nou retard previst per al reinici de les obres de la variant de la C-245, el front comú dels municipis afectats, la Generalitat i la Diputació ha arrencat un doble compromís del director general de Carreteras , Jorge Urrecho, per solucionar els problemes de mobilitat de la zona.

El primer compromís és el següent: si el dia 30 de juny l'empresa adjudicatària, Isolux-Corsán -en situació de preconcurs de creditors- no ha cedit el contracte a una altra empresa, el Ministerio de Fomento rescindirà aquest contracte i iniciarà una nova licitació i, de manera immediata, retirarà els 'new jerseis' de la carretera i reobrirà el vial d'accés a Sant Boi actualment tallat , per tal de recuperar la situació inicial mentre no es tornen a reprendre les obres.

El segon compromís és que abans del 30 de juny, el Ministerio de Fomento i la Diputació de Barcelona redactaran un conveni per realitzar de manera conjunta i simultàniament els projectes de desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A2 i de semaforització de la rotonda deSant Vicenç dels Horts que connecta amb la BV2002 i amb l'A2 i la B23".Aquestes dues actuacions havien de fer-se un cop finalitzades les obres de la variant i que constituirien una solució òptima per a la mobilitat d'aquest entorn.

Les obres de la variant de la C-245 estan interrompudes des de fa gairebé dos anys per problemes pressupostaris i administratius i, actualment, l'empresa adjudicatària es troba en situació de preconcurs de creditors , la qual cosa ha retardat el reinici de les obres, anunciat per al mes d'abril passat.

Els municipis, que han prioritzat en tot moment les necessitats de la seva ciutadania en relació a aquesta qüestió, consideren que el resultat de la reunió mantinguda avui a Madrid és satisfactori per la receptivitat mostrada pel director general de Carreteras i per la capacitat que el front comú institucional ha tingut de trobar respostes per amortiguar els efectes d'aquesta situació intolerable i reduir els problemes de mobilitat en el dia a dia dels ciutadans i les ciutadanes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Legal notice - Accessibility - webmaster - mapa del web - Protecció de dades