ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:42:17 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La botiga Aliments Solidaris es trasllada a un local més ampli i funcional
El nou emplaçament permetrà millorar l'atenció a les famílies i les condicions de la feina del voluntariat

05/30/2017

La botiga Aliments Solidaris, que atén famílies de la ciutat amb dificultats per satisfer les seves necessitats bàsiques d'alimentació, s'ha traslladat a un nou local més ampli i millor condicionat. Aquest dilluns, 29 de maig, ha tingut lloc l'acte d'inauguració oficial. L'any passat, la botiga va atendre més de 5.000 persones de la ciutat i va repartir 440.000 kg d'aliments.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret ; el gerent de serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz; i el president de l'associació de voluntaris Aliments Solidaris, Miguel Ángel Calabria, a més de representants de les entitats Càritas Diocesana, Ajut al Quart Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes.

L'alcaldessa ha agraït "molt especialment la tasca desinteressada que fan en aquesta botiga els voluntaris i les voluntàries en l' acompanyament a les persones més vulnerables de la nostra ciutat".

També ha afirmat que per fer front a les necessitats existents no només cal incrementar els recursos, sinó també "generar sistemes de gestió més eficaços i eficients, uns sistemes de gestió més respectuosos amb la dignitat de les persones i amb la seva autonomia".

El nou local, situat al carrer de Mossèn Antoni Solanas (barri de Vinyets i Molí Vell) dobla la superfície de l'anterior (de 200 a més de 400 m2) i compta amb més espai per a emmagatzegament , especialment de productes frescos, i un espai nou per a la manipulació dels aliments .

El trasllat permetrà millorar la logística del servei i la distribució i col·locació dels aliments, a més de millorar les condicions de treball de les més de 100 persones voluntàries que col·laboren en el projecte.

A la botiga Aliments Solidaris es van repartir al llarg de l'any 2016, 440.000 kg d'aliments per a 1.692 famílies (5.061 persones en total, 1.589 menors d'edat).

Aliments Solidaris funciona des de l'any 2013 a Sant Boi com un model innovador de distribució solidària d'aliments que ha ajudat a pal·liar la situació de precarietat econòmica generada per la crisi en moltes famílies de la ciutat.

La posada en marxa d'aquest projecte va reunir i optimitzar els esforços de les entitats dedicades a aquesta tasca, unificar els criteris d'accés i funcionament del servei i dignificar l'atenció , tot eliminant cues i apostant per sustituir el concepte de 'caritat' pel de 'servei públic'.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades