ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:48:06 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


'Els drets humans en primera persona' s'ha estrenat a la II Mostra Local de Cinema i Convivència
El documental és fruit de la participació de 190 alumnes de 13 centres educatius de la ciutat

06/01/2017

En el marc de la II Mostra de Cinema i Convivència el dijous 31 de maig s'ha estrenat, a l'auditori del Parc Santari Sant Joan e Déu , el documental "Els drets humans en primera persona". La projecció va aplegar més de 150 nois i noies dels diferents centres educatius i socioeducatius que han participat en la mostra. L'audiovisual els ha permès acostar-se als drets humans i conèixer de primera mà alguns testimonis de santboians i santboianes que han viscut en algun moment de les seves vides les conseqüències de la vulneració dels seus drets.

Des d'una mirada propera i reflexiva, l'alumnat participant ha realitzat diversos tallers a les aules i han adquirit les eines i els coneixements necessaris per crear l'audiovisual. Al vídeo apareixen històries que tenen en comú la discriminació per raó de gènere i orientació sexual, diferents formes de violència i la limitació dels drets universals. Es tracta d'històries, que sovint passen desapercebudes, de lluita personal per superar situacions de patiment, discriminació i injustícies.

Teaser de "Els drets humans en primera persona"

El documental vol ser una eina d'aprenentatge de convivència, al mateix temps que vol servir per saber identificar situacions injustes i com fer-les visibles sota una perspectiva de responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes.

La II Mostra de Cinema i Convivència s'emmarca dins de les activitats de la Xarxa d'Educadors i Alumnes per la Convivència i el Pla municipal d'educació per la solidaritat. Durant tot el procés de treball, l'educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat els joves ha estat l'encarregat de l'acabat de la peça.

Han participat en el projecte alumnes dels IES Joaquim Rubió i Ors, Marianao i Rafael Casanova i de les escoles Joan Bardina Pedagògium Cos, Llor, Mare de Déu dels Dolors i Sant Josep, la Fundació Marianao, l'Esplai Eixida, el Centre Obert Don Bosco i el PFI-PTT de Sant Boi.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades