ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:41:59 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una campanya impulsa la recollida selectiva de vidre als bars i restaurants de Sant Boi
La ciutat compta amb 40 contenidors de boca ampla i sistema d'elevació hidràulic per facilitar la recollida de grans quantitats

06/14/2017

L'Ajuntament de Sant Boi i Ecovidrio han posat en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre als establiments d'hostaleria, restauració i càtering de la ciutat. Per facilitar la recollida selectiva d'aquest material s'han instal·lat al terme municipal 40 contenidors VACRI de recollida bilateral, amb la boca més ampla i un sistema hidràulic d'elevació que faciliten l'abocament i la recollida de grans quantitats.

El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, i la gerent d'Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, han presentat l'aplicació d'aquest sistema als nous contenidors de la ciutat (veure fotografia adjunta).

La campanya busca un contacte directe amb responsables dels establiments del sector a la ciutat. Un equip d'informadors ambientals els ha visitat durant la segona quinzena de maig per oferir-los informació detallada sobre com separar correctament el vidre i sobre els avantatges de reciclar. D'aquesta manera s'han pogut conèixer de primerà mà els hàbits i les necessitats de cada establiment amb la finalitat de poder adequar-hi els recursos per facilitar-los el reciclatge de vidre. A més, durant juny se'ls lliuraran galledes gratuïtes per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

La col·laboració entre l'Ajuntament i Ecovidrio té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat, que ja ha augmentat en un 13,5% gràcies a la renovació integral del sistema de recollida de residus duta a terme a la ciutat entre finals de 2016 i principis de 2017. El sector de l'hostaleria és clau perquè consumeix prop de la meitat dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a l'Estat espanyol.

Segons les darreres dades disponibles, entre gener i abril de 2017 els ciutadans de Sant Boi van abocar per separat als contenidors verds 377 tones de vidre. Aquesta xifra equivaldria a una mitjana de reciclatge de 13,5 kg de vidre per habitant i any, és a dir, uns 52 envasos per persona . La ciutat disposa en l'actualitat de 287 contenidors de vidre, de manera que hi ha un contenidor per cada 287 habitants.

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya (recollida selectiva, transport, tractament d'envasos i comercialització posterior). L'entitat finança íntegrament aquesta campanya i ha col·laborat en el finançament dels nous sistemes hidràulics instal·lats als contenidors VACRI.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades