ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/29/2020 12:12:57 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Lluïsa Moret: "L'estratègia de futur de Sant Boi es planteja en la intersecció entre salut i sostenibilitat"
L'alcaldessa ha parlat dels reptes del futur de Sant Boi en una sessió del Fòrum empresarial del Llobregat

06/15/2017

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha presentat aquest dijous, dia 15 de juny, al Fórum Empresarial del Llobregat l'estratègia de ciutat del govern municipal de Sant Boi. "La nostra estratègia de futur", ha dit, "se situa en la intersecció entre dues esferes: la ciutat de la salut i la ciutat sostenible".

L'alcaldessa ha explicat que el municipi vol aprofitar les seves singularitats històriques com a fortaleses i actius de futur . Sant Boi, un municipi amb passat agrícola que ha preservat un entorn natural privilegiat i una ciutat vinculada històricament amb la salut mental, treballa per un model de desenvolupament econòmic centrat en els conceptes de 'ciutat sostenible' i 'ciutat saludable'.

Com a 'ciutat saludable', el municipi es planteja, aprofitant el seu paper referent en l'àmbit de la salut i la salut mental i la proximitat de centres hospitalaris de primer nivell, posicionar-se en l'entorn amb una oferta específica en el sector sanitari i sociosanitari (especialment, en l'atenció als períodes de convalescència).

Com a 'ciutat sostenible', Sant Boi vol recuperar el paper del seu parc agrari com a motor econòmic mitjançant l'agricultura de proximitat, continuar amb l' aposta per les energies renovables, l'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic i avançar cap a l'autosuficiència energètica.

Segons Lluïsa Moret, " tots els sectors de la ciutat hem d'articular una estratègia comuna que ens porti en una mateixa direcció i ens beneficiï a tots". L'alcaldessa ha esmentat com a agents clau, les empreses dels polígons industrials, els concessionaris de l'automòbil, el comerç de proximitat i l'economia social, entre d'altres.

L'estratègia de desenvolupament urbà proposada pel govern municipal ja ha rebut el suport d'Europa, mitjançant una subvenció de 8 milions d'euros en forma de Fons FEDER ( Estratègia DUSI ).

L'alcaldessa ha recordat que, per treure profit de la privilegiada situació geogràfica de Sant Boi, cal posar solució a les infraestructures ("el punt negre de la ciutat", ha reconegut). En aquest sentit, ha reiterat la reivindicació d'una solució definitiva per a la variant de la carretera comarcal C-245 i la construcció d'una línia ferroviària soterrada a la zona del delta del Llobregat.

Davant un auditori format per representants del món de l'empresa i les institucions de la comarca , Lluïsa Moret ha compartit la taula presidencial de l'acte, celebrat a l'hotel Porta Fira de l'Hospitalet, amb el president del Fòrum Empresarial del Llobregat i de l'Associació Empresarial de l'Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), Manuel Rosillo, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de l'Hospitalet, Fran Belver.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades