ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2020 04:23:26 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament fa tasques de neteja forestal amb l'ajuda d'un grup de rucs
La prevenció d'incendis amb ramaderia és més econòmica i ambientalment més sostenible.

06/29/2017

L'Ajuntament ha encetat una prova pilot per fer la neteja forestal amb l'ajuda de rucs. L'Ajuntament realitza el manteniment de més 60 ha de franges de protecció amb mitjans mecànics i l'ajut d'ovelles. Aquest any el manteniment d'1 ha, s'està duent a terme amb un grup de 5 rucs.

Aquesta iniciativa de pasturar el sotabosc amb rucs té per finalitat valorar les aptituds d'aquest animal en front el càrritx (Ampelodesmos mauritanica), espècie piròfita molt estesa en aquest indret. L'Ajuntament treballa des de fa temps en la prevenció d'incendis amb ramaderia, essent aquest un mitjà més econòmic i ambientalment més sostenible.

La pràctica de la ramaderia intensiva s'utilitza a Sant Boi des de fa temps per millorar les zones on es pastura (netejant-les d'herbes i aportant-hi matèria orgànica) i abaratir les tasques de prevenció del foc a la zona forestal, tot aprofitant els efectes de l'alimentació dels animals (els primers anys, es va treballar amb cabres que mengen varietats arbustives i obren el bosc i després s'està fent amb ovelles que, preferentment, mengen varietats herbàcies i disminueixen la combustibilitat dels espais).

Ramat d'ovelles

El ramat d'ovelles (de la raça autòctona "ripollesa") ha fet les tasques que duia a terme una màquina desbrossadora, la qual cosa permet dur-les a terme amb més precisió i continuïtat , amb menys soroll i per menys diners.

L'Ajuntament de Sant Boi aposta per la recuperació de la silvopastura del sotabosc i l'agricultura de muntanya com a fórmules per a una gestió forestal més sostenible , que permeti compensar l'augment de la probabilitat, la freqüència i la intensitat dels incendis forestals ocasionada per la ruptura de l'equilibri dels ecosistemes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades