ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:40:50 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'alcaldessa, Lluïsa Moret, participa en l'acte de signatura del Pacte per a la reforma horària
Sant Boi ha estat un dels municipis pioners en l'aposta per uns usos del temps més igualitaris

07/18/2017

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha participat aquest dilluns, dia 17 de juliol, al Palau de la Generalitat en l'acte de signatura del Pacte per a la reforma horària. 110 entitats i institucions del país han subscrit aquest compromís col·lectiu per generar canvis estructurals per un ús del temps més sostenible, saludable i equitatiu en l'horitzó temporal de l'any 2025. Sant Boi ha estat històricament un dels municipis pioners en l'aposta per aquesta reforma.

Lluïsa Moret, que ha signat el pacte en nom de la Federació de Municipis de Catalunya, ha indicat que "aquest és un moment important per al país perquè constitueix el punt de partida d'un camí que hem de fer col·lectivament per aconseguir un canvi estructural d'hàbits" i ha recordat que " la gestió del temps, tal com funciona actualment en la nostra societat, genera desequilibris i desigualtat entre les persones , amb especial incidència en les dones".

La reforma horària és una iniciativa ciutadana que proposa impulsar canvis horaris per poder gaudir de més llibertat en la gestió dels nostres temps personals, familiars i socials, sincronitzant els hàbits horaris amb els de la resta del món, propiciant un ritme més ordenat i potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i, sobretot, la nostra salut i benestar. El Pacte per a la reforma horària inclou una carta de compromisos de cara a l'any 2025.

La ciutat de Sant Boi ha estat històricament un dels municipis pioners en el treball per l'extensió d'uns nous usos del temps, mitjançant accions com la creació d'una regidoria específica (2007) i la signatura del Pacte per a l'ús del temps a la ciutat (2011) per part de 78 agents polítics, econòmics i socials de la localitat. Sant Boi participa en una prova pilot de municipis que desenvolupen polítiques de promoció dels nous usos del temps en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Segons Lluïsa Moret, "des del punt de vista de Sant Boi, ara toca traslladar a la ciutadania una nova cultura de l'ús del temps".


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades