ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:48:27 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Més denúncies de la Policia Local per conductes no responsables en la tinença d'animals de companyia
El nombre d'accidents de circulació amb víctimes greus ha disminuït en un 60% en els darrers dotze mesos

07/20/2017

La Policia Local de Sant Boi ha augmentat en més d'un 80% el nombre de denúncies cursades per incompliments de l'Ordenança de tinença i protecció dels animals (de 339 a 614 denúncies en els darrers dotze mesos). Els excrements no recollits, l'alteració de la tranquilitat veïnal i la tinença no responsable de gossos potencialment perillosos concentren els principals increments.

Les dades es van presentar a la sessió de la Junta Local de Seguretat celebrada a finals de la setmana passada a l'Ajuntament de Sant Boi amb l'assistència de representants de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil.

Les estadístiques també registren un increment del 40% en denúncies per incompliments de les Ordenances de Civisme i Convivència, especialment les molèsties entre veïns, la realització de necessitats fisiològiques a la via pública i el consum d'alcohol.

Menció especial mereixen les xifres relatives a l'accidentabilitat. El nombre d'accidents amb víctimes s'ha reduït en un 7% (de 284 a 251). Cal especificar, a més, que els accidents greus han minvat en un percentatge del 60% (de 25 a només 10). La Policia Local ha cursat més denúncies de trànsit (+8%). En els tres primers mesos de funcionament, el nou radar pedagògic ha fet més de 40.000 mesuraments (amb un 2,6% de detecció d'infraccions). Els serveis policials han detectat més positius en controls d'alcoholémia (+16,2%).

En aquest període, la Policia Local ha realitzat un total de 19.645 serveis. El 46% han estat actuacions proactives (és a dir, planificades) i, la resta, actuacions d'ofici davant situacions detectades pel servei mateix o mitjançant avisos de la ciutadania.

Gairebé la meitat dels serveis realitzats estaven relacionats amb el trànsit (sobretot, talls i restriccions temporals de la circulació, proteccions escolars i controls de trànsit). El 27% han estat actuacions de policia administrativa (principalment, per molèsties en espais públics, conflictes de convivència, anomalies i desperfectes i incidències amb la neteja i l'abocament de residus). Només un 18% dels serveis tenien relació amb la seguretat ciutadana. La Policia Local ha practicat el 19% de les detencions registrades a Sant Boi en aquest període (84 sobre un total de 445) i ha instruït 354 fets penals (gairebé el 10%).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades