ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/22/2018 04:59:44 AM
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es compromet a incloure clàusules socials, ambientals i d'innovació en la contractació pública
El Ple municipal aprova per unanimitat impulsar la contractació pública responsable de béns i serveis

07/26/2017

El Ple ha aprovat per unanimitat aquest dijous, dia 20 de juliol, impulsar la contractació pública responsable amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i d'innovació. En un termini de sis mesos, s'elaborarà una instrucció per establir les directrius, els criteris i models de clausulat que s'incorporaran en tots els procediments de contractació de l'Ajuntament i de les empreses municipals.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat durant la sessió plenària que "Sant Boi aposta d'aquesta manera per utilitzar la contractació pública com un instrument polític estratègic per garantir polítiques públiques vinculades a la igualtat d'oportunitats, els drets socials, la sostenibilitat ambiental, la transparència i la innovació".

Una comissió jurídica i tècnica elaborarà ara en el termini màxim de sis mesos una instrucció per regular la compra pública responsable, tot recollint les aportacions dels diferents grups polítics municipals i dels sectors implicats (empreses, entitats del tercer sector, sindicats, etc).

La instrucció establirà criteris i mesures d'obligarori compliment per part de les empreses contractistes, que hauran d'acreditar comportaments responsables amb l'entorn i les persones, competint en termes de responsabilitat social i acreditant, per exemple, condicions de treball dignes o absència de discriminació de gènere.

Aposta per la innovació

Sant Boi es posa d'aquesta manera al capdavant dels municipis implicats amb les polítiques de compra pública socialment i ambientalment responsable i dona un pas més comprometent-se també a incorporar criteris d'innovació i qualitat de servei en els clausulats.

Des de finals dels anys noranta, l'Ajuntament ha posat en pràctica diferents iniciatives de compra pública responsable, principalment la incorporació de clàusules socials en els contractes municipals de béns i serveis amb l'objectiu de discriminar positivament col·lectius amb dificultats d'inserció social i laboral.

La recent aprovació de diferents directives europees sobre aquesta qüestió proporciona una cobertura jurídica més sòl·lida per reforçar la voluntat històrica del govern municipal de Sant Boi.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web