ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 09:31:50 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, protagonista institucional de la diada de l'11 de setembre
L'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova tindrà lloc a partir de les 10 hores

09/07/2017

El dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, Sant Boi acollirà un any més la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova.

L’acte començarà a les 10 hores a l’exterior de l’església parroquial de Sant Baldiri amb l’ acte protocolari d’hissada de la senyera , que enguany serà lliurada a les autoritats per una representació de les corals infantils de la Coral Renaixença.

A continuació, tindrà lloc a l’interior de l’edifici religiós l ’ofrena simbòlica dels rams de flors a la sepultura del conseller en cap de la ciutat de Barcelona durant el setge de les tropes borbòniques de l’any 1714, que va viure a Sant Boi els darrers anys de la seva vida.

L’Ajuntament ha convidat a aquest acte commemoratiu, com cada any, les principals institucions del país (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Baix Llobregat i Delegació del Govern a Catalunya, entre altres).

També s'ha convidat els alcaldes i les alcaldesses dels 30 municipis del Baix Llobregat i representants dels grups parlamentaris catalans, els partits polítics, els sindicats, les organitzacions empresarials i més d’un centenar d’entitats de Sant Boi i l’entorn.

Després de l’ofrena floral, a partir de les 11.30 hores, hi haurà una ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament, amb música de la Cobla Sabadell.

La ciutat de Sant Boi és un dels punts de trobada habituals de l’Onze de Setembre a Catalunya, a causa de la vinculació amb la figura històrica de Rafael Casanova i per haver estat escenari de la multitudinària Diada de l’any 1976.

L’any passat, el 40è aniversari d’aquella gran concentració popular en defensa dels drets i llibertats del país es va commemorar a Sant Boi mitjançant un acte públic en què es va reivindicar l’esperit unitari de l’Assemblea de Catalunya, un dels organismes convocants de la diada de 1976.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades