ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:08:46 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Can Massallera va acollir l'acte d'inici del curs escolar
Més de 350 docents de centres educatius del municipi van participar a la jornada

09/08/2017

Ahir va tenir lloc a Can Massallera l'acte d'inici del curs escolar 2017/2018. Més de 350 docents de centres educatius del municipi van participar a la jornada dedicada a reflexionar sobre el paper de família en la participació a l'escola. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va presentar l'acte en el qual va intervenir el sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, que va realitar una conferència sobre "La relació entre docents i famílies per a l'èxit educatiu de tot l'alumnat".

El professor Jordi Collet, va remarcar la importància de generar quantitat i qualitat de ponts amb totes les famílies, especialment les mes allunyades de la cultura escolar, ja que la recerca avala que aquesta és la clau per l'èxit acadèmic global i l'equitat educativa. També va explicar algunes actuacions positives per canviar la mirada dels docents sobre les famílies, i per a inspirar-los a construir aquests ponts amb totes les famílies i la comunitat. A continuació, les escoles Montbaig, Vicente Ferrer i Antoni Gaudí, van explicar les diferents accions que estan realitzant per millorar la relació amb les famílies dels centres educatius.

Aquesta conferència forma part d'una línia de treball que es va iniciar amb les AMPA del municipi el curs passat, en un procés de reflexió i diagnosi sobre les la participació de les famílies en l'educació. D'altra banda, els caps d'estudi dels centres educatius de primària també han estat rebent formació i reflexionant sobre aquesta temàtica.

Durant el present curs escolar es seguirà treballant, tant amb els docents com en les famílies, per generar espais que puguin millorar aquest vincles de relació entre família i escola.

Aquest any, en la celebració "Dia internacional de les ciutats educadores", el 30 de novembre, es realitzaran unes jornades (conjuntament amb les famílies i els docents) on es compartiran experiències i nous aprenentatges en relació a la participació de les famílies en els centres educatius.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades