ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:11:13 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La bicicleta, protagonista de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Boi
L'objectiu és aconseguir que cada cop més santboians i santboianes es passin a la bicicleta

09/13/2017

La bicicleta serà la gran protagonista de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Boi. L'objectiu de les activitats lúdiques i formatives que s'han programat és aconseguir que cada cop més persones facin servir la bici a la ciutat en els seus desplaçaments quotidians.

Del 16 al 22 de setembre, el programa d'activitats inclou una mostra de bicicletes, classes per ensenyar a anar amb bici, tallers de posada a punt dels vehicles o una passejada urbana fins al parc ciclista.

Entre les activitats lúdiques previstes hi ha una sortida a la platja des de Sant Boi amb tren, metro i bicicleta, una passejada urbana fins al Parc Ciclista Can Dubler, on es podrà circular lliurement i veure una demostració de ciclisme de carretera. Diverses botigues de la ciutat participaran en una mostra i prova de bicicletes .

També s'organitzen activitats formatives com una 'Biciescola' on es podrà aprendre a anar amb bicicleta, conèixer les normes bàsiques de circulació i participar en un breu recorregut urbà guiat. En el mateix lloc hi haurà un punt de posada a punt de bicicletes.

Durant la Setmana de la Mobilitat es presentarà l' Estratègia urbana de la bicicleta , un full de ruta per integrar la bicicleta de forma progressiva en la vida quotidiana de Sant Boi.

Les activitats són organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb Bikefriendly, SomBici, el Club Ciclista Sant Boi, Biking Bad i diverses botigues de bicicletes de la ciutat.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura viurà un últim capítol el dia 8 d'octubre amb la celebració de la Baixcicletada . Set municipis de la comarca del Baix Llobregat col·laboren, un any més, per organitzar aquesta concentració ciclista que finalitzarà al parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat.

Ciutat amigable per a les bicis

L’aposta de Sant Boi per la bicicleta ve de lluny. La ciutat porta molt anys duent a terme polítiques de promoció de la bici com ara la creació de carrils bici, vies pacificades (zones 30) i vies verdes, la instal·lació d’aparcaments o la realització d'activitats de formació.

Sant Boi disposa de 5 kilòmetres de carrils bici i de 52 kilòmetres de vies ciclables. A més, l’orografia de la ciutat convida a fer de la bici un mode de desplaçament habitual. No en va, el nucli urbà presenta un relleu força planer, amb un 78% de la superfície amb pendents inferiors al 5%.

D’aquesta forma, Sant Boi té les condicions perquè la bici sigui un element útil i habitual per desplaçar-se per la ciutat. Per això, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura convida tothom a pujar a la bici, a passar-se a la bici, perquè cada cop als carrers de la ciutat hi hagi més bicicletes.

Blog Mobilitat


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades