ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:47:26 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament presenta el projecte Sant Boi, ciutat cardioprotegida
La ciutat compta amb 43 desfibriladors distribuïts per tots els barris

10/09/2017

El divendres dia 6 d'octubre ha tingut lloc a Can Massallera la presentació del projecte Sant Boi, Ciutat Cardioprotegida: "Sant Boi boig pel teu cor". Ha estat durant l'acte central de la Setmana del Cor 2017, celebrada amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de prevenir les malalties cardiovasculars, primera causa de mort al món.

Sant Boi ha apostat per esdevenir progressivament una 'ciutat cardioprotegida'. La principal mesura per fer-ho possible és la instal·lació de desfibriladors (DEA) en punts estratègics de la ciutat, tal com han explicat l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'Alcaldia d'Igualtat i Drets Socials, Salut González durant l'acte de presentació.

Galeria de fotos

Vídeo

Aquests aparells faciliten una ràpida intervenció en cas d'aturada cardiaca extrahospitalària i ajuden a reduir la mortalitat per aquesta causa (la mort sobtada cardiaca causa entre 3.000 i 4000 decessos l’any a Catalunya, aproximadament 10 al dia). Al final de l'acte s'ha fet un taller de maniobres de reanimació i ús dels DEA.

La ciutat compta actualment amb 43 desfibriladors en edificis públics i privats de tots els barris de la ciutat. Entre els edificis públics equipats amb desfibriladors hi ha casals de barri, equipaments esportius i culturals, centres sanitaris i edificis de l'Administració local. També s'han instal·lat 5 desfibriladors als vehicles de la Policia Local i Protecció Civil. N'hi ha un altre que s'utilitza durant la celebracio d'activitats públiques a l'aire lliure.

Els 43 aparells existents a la ciutat suposen la presència d' 1 desfibrilador per cada 1.917 habitants , molt per sobre de la xifra que recomana la Sociedad Española de Medicina y Seguridad del Trabajo (1 per cada 5.000).

Obesitat infantil, alimentació saludable i activitat física

Durant l'acte central de la Setmana del Cor, el doctor César Romero, cap del Servei de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi, ha fet una conferència sobre 'L'obesitat infantil i el risc de mortalitat cardiovascular".

L'Ajuntament desenvolupa fa tres anys el programa SantBoiSà , una aposta per la prevenció i la promoció dels hàbits saludables en persones de totes les edats i, molt especialment, entre la població infantil. Cada any es realitza un estudi per conèixer els índexs d'obesitat i sobrepès en infants de la majoria d'escoles del municipi.

La recent instal·lació a la ciutat de la nova seu mundial de la Gasol Foundation permetrà a l'Ajuntament col·laborar estretament amb aquest organisme promogut pels germans Pau i Marc Gasol en la lluita contra l'obesitat infantil, que l'OMS ha catalogat com a "epidèmia del segle XXI".

L 'alimentació saludable i l'activitat física regular juguen un paper molt important en la prevenció i el tractament de les malalties cardiovasculars. Els nivells elevats de colesterol en sang, la tensió arterial alta, el sobrepès, l'obesitat i la diabetis són factors de risc d'aquestes malalties.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades