ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 01:15:21 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi parla del vincle escola-família el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
En un àudiovisual s'han mostrat iniciatives de participació entre les famílies i els centres educatius

12/01/2017

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) va acordar fixar el dia 30 de novembre com a Dia Internacional de la Ciutat Educadora i Sant Boi s'ha sumat, per segon any, celebrant la jornada 'Els vincles entre escola i família. Millorem l'èxit educatiu!'. L'acte va començar amb la benvinguda de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez. Va ser l'alcaldessa l'encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Després de la projecció d'un audiovisual, on es mostraven diferents iniciatives de participació entre les famílies i els centres educatius de Sant Boi, va arribar el torn de compartir experiències. A la taula rodona van participar l'Escola Joaquim Ruyra de l'Hospitalet, l'Escola Lledoner de Granollers i la Secció d'Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada. Els tres centres basen el seu projecte educatiu en la incorporació de les famílies en els processos d'aprenentatge d'infants i joves.

Els representants de l'Escola Joaquim Ruyra van explicar que després de consultar la comunitat científica van fer una aposta pel model de Comunitat d'Aprenentatge. Des de l'Escola Lledoner van explicar que el centre esdevé l'espai educatiu on totes les persones ensenyen i aprenen, siguin nens, mares, pares, voluntariat o l'equip de mestres. Per altra banda, la Secció d'Institut Cardener va remarcar que el seu propòsit final és generar una comunitat educativa feliç.

El sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, va destacar la necessitat d'incloure a les famílies en el treball als centres i com això repercuteix en una millor salut educativa. També va assenyalar els punts on encara s'ha de reforçar aquesta feina, com ara a l'educació secundària.

L'acte va finalitzar amb un torn de paraules i la cloenda de la responsable de Ciutat Educadora, Alba Martínez, que va felicitar als centres de Sant Boi per la seva feina i va afegir que des de l'Ajuntament es seguirà acompanyant i donant suport a aquest projecte que té com a objectiu millorar les oportunitats d'aprenentatge dels infants i joves de la nostra ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades