ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/07/2020 02:53:17 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament dona suport a les persones cuidadores de la dependència
L'objectiu dels grups de suport emocional i d'ajuda mútua (GSAM) és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals

12/19/2017

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va rebre ahir dilluns, 18 de desembre, al col·lectiu de persones cuidadores de la dependència. L'Ajuntament promou el funcionament de grups de suport emocional i d'ajuda mútua (GSAM) amb la intenció de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència.

Els grups es desenvolupen un cop al mes en espais públics distribuïts pels diferents districtes del municipi. Així, les reunions es poden fer en horari de matí (de 10.30 a 12 h) al Casal de Cooperativa i al Casal de Marianao; mentre que en horari de tarda (de 16.30 a 18 h) tenen lloc al Casal de la Gralla i a l'equipament de Can Jordana. A partir del mes de gener de 2018 es posarà en marxa un cinquè grup a Cal Ninyo amb horari de tarda (de 16.30 a 18 hores).

Suport emocional

Es tracta d'un recurs que promou el suport emocional i la relació entre les persones cuidadores que comparteixen la mateixa problemàtica, per tal que se sentin acompanyades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. També es volen oferir estratègies a la persona cuidadora perquè gestioni favorablement les necessitats i els conflictes, donar-li suport per tal de prevenir i evitar situacions d'esgotament i Informar a les persones cuidadores dels diferents recursos de suport del seu territori.

Les persones que hi participin s'han de comprometre a voler compartir la seva experiència de persona cuidadora amb les altres membres del grup que es troben en la mateixa situació, assistir a les sessions programades i mantenir la confidencialitat del grup.

Les persones interessades es poden posar en contacte amb els serveis socials de l'Olivera (tel. 93 652 98 40) i Can Jordana (tel. 93 635 12 37).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades