ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:43:54 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La Gasol Foundation presenta el Pla d'Acció contra l'Obesitat Infantil
L'Ajuntament col·labora en la iniciativa compartida per a un Sant Boi saludable i sostenible

12/22/2017

La Gasol Foundation , que va inaugurar la nova seu mundial a Sant Boi el passat mes de setembre, ha presentat el pla d’acció global que ha dissenyat per als anys vinents. L'entitat, que continuarà reforçant i expandint els seus programes de promoció d’hàbits saludables a la resta de l’estat, a Europa i als Estats Units, situa Sant Boi de Llobregat el seu centre d’operacions.

L'alcaldessa Lluïsa Moret assegura que " per a Sant Boi és un privilegi comptar amb la seu mundial de la Gasol Foundatio n. Més enllà de la vinculació de la ciutat amb la família Gasol, la col·laboració que hem iniciat des de l'Ajuntament amb la fundació ens obre moltes portes per avançar en la millora dels hàbits d'alimentació saludables i la bona qualitat de vida a través de la voluntat compartida de treballar per a un Sant Boi saludable i sostenible ”.

La directora executiva de la fundació, Cristina Ribes, diu que "volem que Sant Boi sigui el territori on es desenvolupin els nostres projectes pilot i on puguem encetar iniciatives pioneres per tal d’avaluar i definir intervencions que realment tinguin un impacte positiu en els hàbits dels infants i les seves famílies . Pel Pau i el Marc Gasol, Sant Boi és casa seva. Per això volem que la fundació projecti des del municipi solucions per frenar una epidèmia que afecta ja a 42 milions d’infants arreu del món ".

Primeres accions a Sant Boi de LlobregatL’aliança entre la Gasol Foundation i l’Ajuntament de Sant Boi s’inicia amb la col·laboració d’ambdues entitats per contribuir a les iniciatives impulsades des dels serveis de Cultura, Esports i Salut Comunitària i de Serveis Socials, Salut i Família. Progressivament, l’objectiu és treballar amb totes les àrees de l’Ajuntament per tal que la salut esdevingui un element clau en el disseny de les polítiques del municipi .

L’aliança entre la Gasol Foundation i l’Ajuntament de Sant Boi s’inicia amb la col·laboració d’ambdues entitats per contribuir a les iniciatives impulsades des dels serveis de Cultura, Esports i Salut Comunitària i de Serveis Socials, Salut i Família. Progressivament, l’objectiu és treballar amb totes les àrees de l’Ajuntament per tal que la salut esdevingui un element clau en el disseny de les polítiques del municipi .

Entre altres accions, s’ha acordat la coordinació per part de la fundació de l’estudi SantBoiSà , que recull i analitza les xifres de sobrepès i obesitat infantil i els estils de vida dels infants i famílies del municipi; la implementació del Projecte SAFALÍN (Salut - Família - Infància) de promoció d’hàbits saludables per a infants de 6 a 12 anys i les seves famílies en situació de vulnerabilitat a Sant Boi; i la col·laboració en el disseny del Pla de Salut de Sant Boi així com en la definició del Pla Estratègic de Sant Boi 2030.

La clau per impulsar comunitats més saludables: Treball en xarxaEl Pla d’Acció Saludable contra l’Obesitat Infantil de la Gasol Foundation se centra a impulsar accions col·laboratives i transversals per construir comunitats més saludables . A la presentació s’ha posat de manifest que és indispensable involucrar a tots els agents implicats en l’educació i desenvolupament dels infants per tal de poder generar un canvi positiu en els seus estils de vida i reduir així les xifres d’obesitat infantil. Per això les accions planificades cal coordinar esforços amb escoles i instituts així com amb el professorat i resta d’educadors, centres d’atenció primària, centres d’investigació, entitats, empreses i comerços locals i mitjans de comunicació entre d’altres.

El Pla d’Acció Saludable contra l’Obesitat Infantil de la Gasol Foundation se centra a impulsar accions col·laboratives i transversals per construir comunitats més saludables . A la presentació s’ha posat de manifest que és indispensable involucrar a tots els agents implicats en l’educació i desenvolupament dels infants per tal de poder generar un canvi positiu en els seus estils de vida i reduir així les xifres d’obesitat infantil. Per això les accions planificades cal coordinar esforços amb escoles i instituts així com amb el professorat i resta d’educadors, centres d’atenció primària, centres d’investigació, entitats, empreses i comerços locals i mitjans de comunicació entre d’altres.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades