ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:40:37 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


'Els nens de la guerra' recorda els més de 3000 nens i nenes espanyols evacuats durant la guerra civil
L'exposició és un relat viu de l'experiència de les víctimes més innocents del conflicte

02/08/2018

Aquesta setmana s'ha obert al públic al Museu Can Barraquer l'exposició "Els nens de la guerra" , produïda per l' Arxiu Nacional de Catalunya , el Memorial Democràtic de Catalunya i l'associació Archivo, Guerra y Exilio. La mostra fa un repàs de la trajectòria dels més de 3000 nens i nenes espanyols que van ser evacuats els anys 1937 i 1938 a la Unió Soviètica per protegir-los del conflicte bèl·lic. El diumenge 11 de febrer tindrà lloc la inauguració oficial amb una visita guiada i una taula rodona.

L'exposició està composta per cartes, dibuixos, escrits biogràfics i fotografies fetes pels protagonistes. Mitjançant aquests elements explica les peripècies i experiències viscudes pels nens i les nenes espanyols (majoritàriament d'Astúries i País Basc, però també de Cantàbria, València, Barcelona, Madrid i altres punts) que van ser evacuats durant la guerra civil a la Unió Soviètica. En aquelles condicions van ser persones refugiades, víctimes d'un exili forçós a causa de la dictadura franquista, van haver de viure la II Guerra Mundial i van acabar integrant-se en la societat soviètica.

La mostra fa una referència a la solidaritat internacional amb aquells nens i aquelles nenes, víctimes innocents de la guerra, tot fent un paral·lelisme amb la situació similar que viuen les persones refugiades de la guerra de Síria.

Tot i que es pot visitar des del dia 6, la inauguració oficial està prevista per diumenge 11 de febrer, a les 12 hores. L'acte inclourà una visita guiada a càrrec de la directora de l'Archivo Guerra y Exilio, Dolores Cabra, i una taula rodona amb dues "nenes de la guerra", entre 85 i 95 anys, que explicaran la seva experiència vital. També hi assistiran representants de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Aquesta exposició s'emmarca en el treball que estan realitzant l'Arxiu Històric i el Museu de Sant Boi al voltant de la recuperació de la memòria històrica.

Més informació: culturasantboi.cat i museusantboi.cat

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades