ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/21/2018 01:23:46 AM
Dia contra el Càncer de Mama
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


'Els nens de la guerra' recorda els més de 3000 nens i nenes espanyols evacuats durant la guerra civil
L'exposició és un relat viu de l'experiència de les víctimes més innocents del conflicte

02/08/2018

Aquesta setmana s'ha obert al públic al Museu Can Barraquer l'exposició "Els nens de la guerra" , produïda per l' Arxiu Nacional de Catalunya , el Memorial Democràtic de Catalunya i l'associació Archivo, Guerra y Exilio. La mostra fa un repàs de la trajectòria dels més de 3000 nens i nenes espanyols que van ser evacuats els anys 1937 i 1938 a la Unió Soviètica per protegir-los del conflicte bèl·lic. El diumenge 11 de febrer tindrà lloc la inauguració oficial amb una visita guiada i una taula rodona.

L'exposició està composta per cartes, dibuixos, escrits biogràfics i fotografies fetes pels protagonistes. Mitjançant aquests elements explica les peripècies i experiències viscudes pels nens i les nenes espanyols (majoritàriament d'Astúries i País Basc, però també de Cantàbria, València, Barcelona, Madrid i altres punts) que van ser evacuats durant la guerra civil a la Unió Soviètica. En aquelles condicions van ser persones refugiades, víctimes d'un exili forçós a causa de la dictadura franquista, van haver de viure la II Guerra Mundial i van acabar integrant-se en la societat soviètica.

La mostra fa una referència a la solidaritat internacional amb aquells nens i aquelles nenes, víctimes innocents de la guerra, tot fent un paral·lelisme amb la situació similar que viuen les persones refugiades de la guerra de Síria.

Tot i que es pot visitar des del dia 6, la inauguració oficial està prevista per diumenge 11 de febrer, a les 12 hores. L'acte inclourà una visita guiada a càrrec de la directora de l'Archivo Guerra y Exilio, Dolores Cabra, i una taula rodona amb dues "nenes de la guerra", entre 85 i 95 anys, que explicaran la seva experiència vital. També hi assistiran representants de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Aquesta exposició s'emmarca en el treball que estan realitzant l'Arxiu Històric i el Museu de Sant Boi al voltant de la recuperació de la memòria històrica.

Més informació: culturasantboi.cat i museusantboi.cat

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades