ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:03:54 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nous dispositius per fer més accessibles els serveis a les persones amb diversitat funcional
Bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguies i pannells Braille

02/23/2018

A Sant Boi, les persones amb discapacitat visual, auditiva, física i intel·lectual ja tenen més fàcil l'accés a alguns serveis municipals. L'Ajuntament ha adquirit i posat en funcionament dispositius específicament dissenyats per atendre les necessitats d'aquestes persones. Una subvenció de la Diputació de Barcelona ho ha fet possible.

Bucles magnètics

Aquests dispositius creen un camp magnètic que atenua el so ambient, captura la veu i l'envia mitjançant un camp magnètic als audífons o als implants coclears de les persones amb discapacitat auditiva que hi hagi en la seva àrea d'influència.

L'Ajuntament ha adquirit tres d'aquests bucles magnètics i els ha instal·lat a les sales d'actes de Can Massallera, Cal Ninyo i la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. També n'hi ha un altre a l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP), gràcies en aquest cas a un conveni amb Ilunion.

Lectura accessible

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer compta ja amb tres aparells de lectura accessible que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres per a les persones usuàries amb discapacitat visual. També tenen a la seva disposició una lupa de gran mida i un 'clear reader' que transforma la lletra escrita en veu en diferents idiomes.

Audioguia al Museu

El Museu de Sant Boi posarà pròximament en servei una audioguia amb llenguatge fàcil que facilitarà un millor seguiment dels continguts de les exposicions a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Pannells Braille

A la Casa de la Vila i la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer hi haurà aviat uns pannells informatius escrits en Braille i amb autorrelleu, on es podrà consultar el mapa d'accessos de cada edifici i la localització dels serveis que allotja.

Rampes portàtils

També s'han adquirit 5 rampes mòbils que es faran servir per facilitar l'accessibilitat universal en activitats públiques organitzades per l'Ajuntament en els equipaments o al carrer. Les entitats podran demanar la cessió d'aquestes rampes per a les seves pròpies activitats.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades