ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 11:01:52 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament rep un reconeixement per la seva implicació en l'aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania
Sant Boi assumeix el compromís de col·laborar amb la llei impulsada al Parlament de Catalunya

02/16/2018

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut avui un reconeixement pel seu compromís en favor del desenvolupament de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha recollit un certificat lliurat per la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va impulsar la seva aprovació.

De fet, el Ple de l'Ajuntament de Sant Boi va aprovar, el 23 de novembre de 2017, una moció per mostrar el compromís municipal amb la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. El consistori assolia el compromís de col·laborar amb el desplegament d'una normativa que desenvolupa l'article 24.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d'una vida digna.

L'acord demana que s'apliqui la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Igualment, demana que s'actualitzi en el termini més breu possible aquest IRSC, que està congelat des del 2010.

Lluita contra la pobresa i l'exclusió social

La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania es va iniciar l'any 2013 amb una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir un total de 121.191 signatures. Després de superar dues convocatòries electorals va finalitzar amb la redacció del projecte de llei i un acord subscrit pels representats de la Comissió Promotora i el Govern de la Generalitat.

L'Ajuntament de Sant Boi va ser un dels primers a donar suport a aquest ILP. Davant un context de profunda crisi i, a la vegada, posada en risc, d'algunes de les ajudes de protecció social que existien en aquell moment, va voler reforçar la ILP de la renda garantida de ciutadania com una prioritat per ser un instrument útil en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades