ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:22:32 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi s'adherirà al Decàleg dels Ajuntaments Feministes del Baix Llobregat
Els consistoris que el suscriguin es comprometran amb 10 mesures per la igualtat entre homes i dones

02/14/2018

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va participar el dilluns 5 de febrer a la 3a Trobada d'alcaldesses del Baix Llobregat. Les assistents van ultimar l'elaboració del 'Decàleg dels Ajuntaments Feministes', un compromís que pretén fer de la comarca un laboratori de les polítiques d'igualtat entre homes i dones.

La trobada va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts. El decàleg es donarà a conèixer en detall el dia 23 de març durant l'acte de presentació del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat , on es farà una crida als municipis a sumar-s'hi.

Les alcaldesses proposen que els diferents consistoris aprovin en els seus plens mocions per declarar feminista el municipi . Aquesta declaració implicarà el compromís de dur a terme mesures com destinar una part transversal del pressupost a la igualtat entre homes i dones o incorporar als concursos públics un mòdul en clau de gènere.

Els municipis també aprovaran protocols contra la violència masclista i l'assetjament sexual i revisaran les categories laborals per aconseguir la igualtat de salaris i acabar amb la bretxa salarial, entre altres actuacions.

La trobada va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Sant Vicenç dels HOrts, Maite Aymerich; l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; la regidora d'Igualtat de Santa Coloma de Cervelló, Júlia Fernández; la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels HOrts, Yolanda Artigas; la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Boi, Laura Solís, i la 5a tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Castelldefels, Eva López.

També hi van ser presents la consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat Victoria Castellanos, la presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez; i Marta Corcoy, de l' Associació de Dones Periodistes de Catalunya.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades