ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:09:08 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi de Llobregat, present al Congrés d'Smart Cities d'Alcoi
El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, ha parlat en una taula rodona sobre les polítiques intel·ligents per la sostenibilitat

02/16/2018

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha estat present, els dies 14 i 15 de febrer, al Congrés Small & Medium Smart Cities , convidat per l'organització per explicar com a 'cas d'èxit' les seves polítiques de sostenibilitat. Sant Boi va aconseguir el passat 18 de gener el Premi a la Ciutat més Sostenible de l'Estat espanyol.

El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, ha participat en una taula rodona de 'casos d'èxit' , moderada pel periodista Aimar Bretos, juntament amb representants de l'Ajuntament de Torrent, la Universitat Politècnica de València, el Grupo Vectalia i Silo Company.

Josep Puigdengolas ha explicat que algunes ciutats, entre elles Sant Boi, van apostar fa anys per voluntat pròpia per avançar cap a la sostenibilitat. Aquesta aposta les ha situat en una posició d'avantatge quan la crisi econòmica ha fet de les polítiques per l'eficiència energètica i estalvi energètic una necessitat. "No es pot avançar en la intel·ligència urbana sense sensibilitat ambiental" , ha indicat.

A dia d'avui, les polítiques de sostenibilitat de Sant Boi no es concreten en forma de proves pilot, sinó en un model consolidat d'experiències reals i transversals que són fruit de la planificació, l'anàlisi de resultats i la recerca de consensos i partipació ciutadana. Aquest model transversal és el que ha fet a la ciutat mereixedora al Premi a la Ciutat més Sostenible.

Entre les 'experiències smart city' desenvolupades a Sant Boi hi ha, per exemple, el monitoratge en temps real del consum dels equipaments municipals , que ha permès aplicar mesures correctores d'estalvi (l'Ajuntament ha reduït en 1 milió d'euros la seva factura anual), o la imminent posada en pràctica d'un sistema intel·ligent d'informació i gestió sobre els residus.

El Congrés Small & Medium Smart Cities tenia com a objectiu debatre sobre la transformació de les petites i mitjanes ciutats per abordar el repte de la sostenibilitat en el seu conjunt. S'hi han reunit especialistes de les localitats de l'Estat espanyol que estan desenvolupant projectes encaminats a convertir les seves ciutats en ciutats intel·ligents.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades