ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:32:37 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en marxa un innovador programa d'ocupació per a joves de la ciutat
La iniciativa ofereix formació professional homologada, una ajuda de 200 euros al mes i acompanyament per a la inserció laboral

02/28/2018

Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa un innovador programa d'ocupació juvenil. 150 joves de la localitat que en l'actualitat no estudien ni treballen se'n podran beneficiar.

El Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ) proposa una bateria d'accions coordinades per millorar l'ocupabilitat de 150 joves de la ciutat d'entre 16 i 29 anys. Cada jove participant rebrà una ajuda al seguiment de la formació de 200 euros mensuals.

La iniciativa és innovadora perquè reuneix en un únic programa totes les fases de la millora de l'ocupabilitat : orientació laboral, formació professional i acompanyament per a la inserció.

Els joves i les joves participants rebran formació professional gratuïta i podran triar entre un total de 10 especialitats professionals. Com a resultat, obtindran un títol homologat equivalent a un grau mitjà de FP en les especialitats cursades.

Les 10 especialitats s'han escollit perquè concentren més de la meitat dels contractes que es registren a la ciutat de Sant Boi en l'actualitat.

S'ofereixen 10 certificacions professionals : Serveis de restaurant (I i II), activitats de venda, neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, activitats auxiliars de magatzem (I, II i III), gestió de trucades de teleassistència, atenció sociosanitària a persones en el domicili i atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Les 150 persones beneficiàries també rebran formació complementària per millorar l'ocupabilitat.

Aquest és el programa ocupacional de major import previst per a l'any 2018 a Sant Boi. Amb un cost d'1,2 milions d'euros, més del 90% es finança amb una subvenció europea. L'Ajuntament n'aporta la resta (al voltant de 100.000 euros).

Sant Boi de Llobregat ha aconseguit més del 50% de la subvenció global destinada a Catalunya per aquest programa que convoca el Ministerio de Presidencia y Administraciones Públicas amb finançament del Fons Social Europeu.

Més informació i inscripcions (fins a final de març):

El Punt Servei d'Informació Juvenil (Can Massallera, dilluns i divendres, de 10 a 14 hores; de dilluns a dijous, de 16 a 20 hores) i Masia Torre Figueres (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores).

Enllaços

http://poejsantboi.wordpress.com

http://www.santboi.cat/poej


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades