ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:12:39 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi Recorda Maria-Mercè Marçal: campanya als 20 anys de la seva mort
L'escriptora i editora té una vinculació especial amb Sant Boi, on va ser professora i cofundadora de Llibres del Mall

03/14/2018

Enguany fa 20 anys de la mort, amb 45 anys, de la poeta i editora catalana Maria-Mercè Marçal . Feminista i defensora de la llibertat i els valors democràtics, té una vinculació especial amb Sant Boi, on va ser professora a l'Institut Joaquim Rubió i Ors i cofundadora de l'editorial Llibres del Mall.

La ciutat se suma a la commemoració d'aquest 20è aniversari amb la campanya "Sant Boi recorda Maria-Mercè Marçal" , que inclou activitats que s'aniran desenvolupant durant els mesos vinents. Exposicions, teatre, recitals poètics, conta-contes, concursos literaris, micro obert, cartells, gimcana QR, taules rodones i actes commemoratius tenen com a objectiu recordar l'escriptora i el seu llegat.

La campanya és possible gràcies a la col·laboració de l'INS Rubió i Ors, la Fundació Maria-Mercè Marçal, el SLC Sant Boi, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l'associació Sant Boi Comerç, l'editorial L'Espiral Literària, la llibreria Les Hores i Ràdio Sant Boi.

Aquest mes l'Institut Rubió i Ors, centre on va ensenyar català, té instal·lada l'exposició "No volem que la revolució ens neixi morta. Acció feminista i política 1975-85", un repàs per la vida pública de Marçal i el seu activisme social i polític a través de fotografies i publicacions.

La mostra, que més endavant viatjarà a altres instituts i espais de la ciutat, va coincidir amb la commemoració del 8 de març. Tot aprofitant aquesta circumstància, alumnes de l'institut van llegir poemes de l'escriptora durant l'acte de l'ofrena floral a la dona treballadora. L'altra data clau de la campanya commemorativa serà la Diada de Sant Jordi.

La campanya d'activitats emmarca el treball de l'Ajuntament per recuperar la memòria històrica de persones defensores dels valors democràtics.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades