ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:21:10 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament recull la collita de fusta mitjançant un projecte d'innovació social i ambiental
Aquesta prova pilot forma part d'un projecte interclúster promogut pel Clúster Biomassa de Catalunya i el Clúster de la Salut Mental

03/15/2018

L'Ajuntament ha dut a terme aquesta setmana la tallada de paulownies d'una plantació energètica en un terreny d'7.000 m 2 situat a la zona de Torre de la Vila. La fusta dels 1.600 arbres plantats s'aprofitarà per generar biomassa, una font d'energia renovable. L'Ajuntament aconsegueix al voltant de 140 m 3 de biomassa cada tres anys, aproximadament. L'explotació de la finca permet continuar amb la tasca de promoció de les energies renovables al municipi.

Aquesta prova pilot forma part d'un projecte interclúster promogut pel Clúster Biomassa de Catalunya i el Clúster de la Salut Mental amb la finalitat de desenvolupar programes transversals que promouen la inserció sociolaboral, en aquest cas de persones amb malalties mentals en el sector de la biomassa. El projecte ha estat impulsat gràcies a la implicació d'ACCIÓ, un organisme de la Generalitat destinat a fomentar la competitivitat.

La gestió i subministrament de biomassa implica una sèrie de feines tant de gestió agro-forestal com logístiques que poden ser utilitzats com a eines per a la inserció de persones en risc d'exclusió social o amb trastorns mentals. Aquesta primera vegada, l'empresa d'inserció Multiolea ha fet els treballs amb personal en risc d'exclusió. L'objectiu d'aquests treballs és poder definir bé quins perfils són necessaris i com optimitzar-los des del punt de vista d'ocupabilitat.

Energia renovable

La paulownia és una espècie originària de la Xina que creix ràpidament, és molt resistent i es regenera amb facilitat. Els arbres triguen només tres anys a créixer i ho fan fins a set vegades consecutives. Malgrat tot, s'ha deixat un exemplar sense talar per veure com és l'evolució natural de la planta.

Les paulownies s'han plantat en un terreny de propietat municipal que estava força degradat i que patia sovint abocaments incontrolats de residus. Ara la fusta recollida serà assecada i emmagatzemada al magatzem de biomassa municipal situat a la zona del Llor. La fusta es pot tractar per aprofitar-la en forma de biomassa, una font d'energia renovable utilitzada per a calderes de calefacció i producció d'aigua calenta, entre altres usos. Aquesta prova pilot de cultiu i aprofitament de paulownies entronca amb l'estratègia de ciutat saludable i sostenible.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades