ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 02:20:15 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi rep el distintiu Pajaritas Azules
El guardó estatal reconeix la tasca del municipi en la gestió de la recollida de paper i cartó

03/15/2018

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut avui el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartó, en la segona edició dels guardons Pajaritas Azules de la Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL). Sant Boi s'ha presentat per primera vegada i ha obtingut dues Pajaritas Azules. El lliurament de les Pajaritas Azules 2018 ha tingut lloc aquest matí a Madrid a la seu del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, amb la presència de la ministra Isabel García Tejerina. La distinció ha estat recollida per l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Sant Boi, Josep Puigdengolas.

Sant Boi ha estat un dels sis municipis catalans guardonats, juntament amb Barcelona, Lleida, Terrassa, Reus i El Prat de Llobregat. A tot l'Estat, han rebut la distinció 36 ajuntament i entitats locals.

Pajaritas Azules és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó, enfocat a la millora contínua. L'avaluació es basa en 21 indicadors, que es valoren segons barems establerts i analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins reciclatge final.

Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dues o tres Pajaritas Azules, segons un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació.

L'avaluació anual de cada ajuntament o agrupació d'ajuntaments va acompanyada d'assessorament tècnic amb recomanacions de millora. I en funció dels seus resultats en les successives edicions anuals de Pajaritas Azules, les entitats locals mantenen, incrementen o perden les Pajaritas Azules obtingudes l'any anterior.

Galeria d'imatges


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades