ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:41:44 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi se suma a la commemoració del Dia de la Visibilitat Lèsbica
L'Ajuntament ha incorporat mesures vinculades al desplegament de polítiques LGTBI

04/25/2018

Sant Boi se suma aquest dijous, dia 26 d'abril, a la commemoració del Dia de la Visibilitat Lèsbica. La intenció és deixar palesa l'aposta del municipi pel respecte a la diversitat d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El balcó de l'Ajuntament llueix la bandera del moviment lèsbic i i al vespre la façana de la Casa de la Vila s'il·luminarà amb els colors de l'arc de Sant Martí.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra com una forma d'exigir igualtat de drets per a les dones lesbianes i trencar amb la doble discriminació que pateixen (per ser dones i per la seva orientació sexual). Aquest dia es fa una crida a les lesbianes a fer-se visibles a l'espai públic, per tal de defensar les seves realitats, necessitats i drets, i esdevenir així referents socials positius que contribueixin a l'eliminació dels prejudicis, l'homofòbia i les lgtbifòbies entre la població.

Aquest moviment es va originar al nostre país l'any 2008 per iniciativa de la Federació Estatal de Lesbianes, Gays, Transexuals i Bisexuals (FELGTB), i poc a poc s'ha anat exportant a altres països del món.

L'any 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es tracta d'una de les legislacions més avançades d'Europa en aquest sentit.

Compromís municipal amb la diversitat

L'Ajuntament de Sant Boi s'ha sumat a aquest compromís i ha incorporat al Pla de Govern 2015-2019 mesures vinculades al desplegament de polítiques LGTBI. L'obertura del Punt d'Informació i Assessorament LGTBI, adherit a la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral de Catalunya i en coordinació amb la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, és un exemple d'aquest compromís, així com la campanya Sant Boi és Diversa .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades