ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:33:16 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou servei per assessorar sobre eficiència energètica les llars en situació de vulnerabilitat
L'atenció de les necessitats socials és la primera prioritat del govern municipal de Sant Boi

05/03/2018

L'Ajuntament ha posat en marxa el Punt d'Atenció i Assessorament a l'Eficiència Energètica. El servei, ofert des dels Serveis Socials Municipals, s'ubica a l'equipament de Cal Ninyo i comparteix ubicació amb el Servei de Primera Acollida Social.

Aquest servei serà el punt de referència municipal per a qualsevol informació, assessorament, gestió o tràmit que estiguin relacionats amb la gestió eficient de l'energia. El propòsit és donar suport principalment a les famílies de Sant Boi que tenen problemes per fer front al pagament de les seves factures de gas, aigua i electricitat.

La pobresa energètica és una de les situacions amb més incidència en l'actualitat en el dia a dia dels Serveis Municipals. L'any 2017, les aportacions econòmiques concedides per l'Ajuntament per ajudar a resoldre aquestes situacions es va multiplicar per dos (passant dels 147.000 euros de l'any 2016 a 340.000 euros).

Tasques del nou punt d'atenció

Des d'aquest nou punt d'atenció es treballa per donar a conèixer els drets energètics de la ciutadania i els recursos existents per garantir-los; resoldre dubtes en relació amb l'import de les factures; detectar situacions de risc vinculades a la pobresa energètica; capacitar les famílies afectades per orientar de manera més eficient el seu consum energètic, donar suport en les gestions per evitar talls per part de les companyies i gestionar ajuts per la vulnerabilitat energètica.

L'atenció social, primera prioritat

L'atenció de les necessitats socials de les persones vulnerables del municipi continua essent la primera prioritat de les polítiques municipals. En els darrers mesos, s'han dut a terme diverses mesures i actuacions que han reforçat les polítiques socials municipals, com ara la convocatòria d'ajudes per fer front a rebuts de l'IBI (IBI social), la incorporació de nou personal administratiu i d'informació social i el trasllat del Banc d'Aliments a unes dependències millors.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades