ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:31:59 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les entitats signen un nou Contracte de Ciutat per tenir cura i fer ús responsable de l'espai públic
Aquest dimecres ha tingut lloc l'acte de signatura dels convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i les associacions de Sant Boi

05/10/2018

150 entitats de Sant Boi han signat a Can Massallera aquest dimecres, dia 9 de maig, el Contracte de Ciutat 2018, un compromís públic de col·laboració per a la cura i l'ús responsable de l'espai públic. El document dona continuïtat al compromís adquirit l'any passat, en un primer 'Contracte de Ciutat', de treballar conjuntament amb l'Ajuntament per donar resposta als principals reptes del present i el futur de la ciutat.

"Avui posem una peça més en la construcció col·lectiva del contracte que ens vincula amb la ciutat", ha dit l'alcaldessa, "i concretem aquest compromís compartit en un dels principals reptes que tenim les ciutats metropolitanes: la cura i l'ús responsable de l'espai públic i la neteja".

Compromís mutu i corresponsabilitat

El lema del Contracte de Ciutat 2018 és 'Tinguem cura de l'espai públic, el nostre bé comú'. En el document, l'Ajuntament assumeix el compromís de posar tots els recursos al seu abast per assolir el repte d'un espai públic més net i endreçat, però, com ha explicat l'alcaldessa, "no ho podem fer sols, necessitem que tothom es faci seu aquest repte i pensi en Sant Boi com casa seva'.

Les entitats, per la seva part, es comprometen a:

-Tenir cura dels espais de les seves seus i llocs que acullen les seves activitats

-Promoure la reducció i la recollida selectiva de residus en les activitats a l'aire lliure

-Promoure entre les persones associades campanyes sobre la neteja i l'ús responsable de l'espai públic

-Fomentar la neteja com a valor cívic i l'estima per l'espai públic

-Realitzar almenys dues accions de sensibilització o d'intervenció directa en l'espai públic durant l'any 2018

La lectura del text del Contracte de Ciutat ha anat a càrrec d'alumnes de l'Institut Marianao, una de les escoles verdes de Sant Boi. En representació de totes les entitats signants, durant l'acte han intervingut membres d'entitats, col·lectius i centres educatius de la ciutat que duen a terme bones pràctiques per a la millora de l'espai públic i la neteja.

Les intervencions han anat a càrrec de l'Escola Casablanca, que ha apadrinat la plaça dels Focs de Sant Joan; l'Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, participant en la iniciativa de neteja de l'entorn natural Let's clean Europe; l'Esplai Eixida, implicat en la neteja de carrers al barri de Camps Blancs; l'Institut Marianao, una de les 'escoles verdes de la ciutat' i el col·lectiu responsable de l'elaboració de l'audiovisual 'Gent de carrer', sobre el medi ambient i l'entorn natural.

Signatura de 186 convenis amb les entitats

La signatura del Contracte de Ciutat 2018 ha tingut lloc durant l'acte de signatura dels convenis anuals de col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats. Enguany, les 150 entitats signants han formalitzat un total de 186 convenis, que representen una aportació econòmica global per valor d'1,38 milions d'euros. Les entitats signants representen al voltant de 25.000 persones associades.

Els àmbits amb més representació han tornat a ser la cultura i l'esport, tant pel que fa al nombre d'entitats com a l'import de les activitats econòmiques.

Convenis signats, per àmbits

Cultura i Festa Major (48), Esports (41), Educació (20), Medi ambient (11), Diversitat funcional (10), Joventut (9), Salut comunitària (9), Cooperació i Solidaritat (9), Gent gran (7), Infància i adolescència (7), Foment de l'associacionisme veïnal (6), Igualtat de gènere (3), Serveis socials (2), Comerç (1) i Altres (3)


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades