ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 11:03:59 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi se suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia
La bandera del moviment LGTBI+ penja al balcó de l'Ajuntament. La façana s'il·luminarà al vespre amb els colors de l'arc de sant Martí.

05/17/2018

La bandera del moviment LGTBI+ penja durant tota la jornada d'avui al balcó de la Casa de la Vila; al vespre, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà amb els colors de l'arc de sant Martí. Amb aquestes dues accions, Sant Boi se suma avui a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

La ciutat deixa palesa d'aquesta manera un cop més el compromís en la lluita contra la discriminació per qüestions d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Aquesta lluita és una prioritat del govern municipal, que du a terme diferents actuacions en el marc de la campanya Sant Boi és diversa . El principal objectiu d'aquestes accions és fer visible la realitat del col·lectiu LGTBI.

Cada 17 de maig, des de l'any 2005, se celebra el Dia Internacional contra l'homofòbia, transfòbia i la bifòbia per commemorar la jornada en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals (17 de maig de 1990).

Els últims anys han suposat un avenç important en la igualtat del col·lectiu LGTBI en l'àmbit internacional, especialment amb la declaració contra la discriminació que va llançar l'Organització de las Nacions Unides l'any 2008. 85 països s'han sumat ja a aquest document.Cal recordar, però, que la transsexualitat continua avui dia considerada com un trastorn , inclòs en el Manual Diagnòstic i Estadístic dels Transtorns Mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria (DSM-V) i en la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10).

Cal recordar, però, que la transsexualitat continua avui dia considerada com un trastorn , inclòs en el Manual Diagnòstic i Estadístic dels Transtorns Mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria (DSM-V) i en la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades