ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:20:28 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Presentació pública de l'APP Seguretat Ciutadana de Sant Boi
L'aplicació ja es pot descarregar en els telèfons mòbils amb sistema operatiu Android

05/18/2018

Ahir, dia 17 de maig, va tenir lloc a Can Massallera la presentació de l'APP Sant Boi Seguretat Ciutadana. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, José Angel Carcelén. L'Ajuntament ha posat en marxa aquesta aplicació de mòbil, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, oferint una informació de resposta ràpida per actuar en casos d'emergència.

Les persones que facin servir l'APP Sant Boi Seguretat podran notificar incidències a la Policia Local de manera àgil a través d'un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo. L'aplicació compta amb el servei de marcatge ràpid (essencial per a l'atenció d'emergències) i contingut pedagògic amb consells de prevenció del delicte, seguretat viària i primers auxilis.

La informació, al costat de la identificació personal i la seva geolocalització (molt útil per la recerca de persones perdudes), arribarà al sistema informàtic de la Policia Local, que actuarà segons el cas. Es tracta d'una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l'objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l'any. 12 municipis del nostre entorn participen en el projecte.

Segons van explicar ahir els portaveus de la Policia Local, quan les persones identificades demanen ajut, l'APP marca la balisa i la policia fa un seguiment mentre arriba l'ajuda. Amb infants menor d'edat o amb familiars malalts, es pot donar d'alta tots dos telèfons i si ha una emergència, amb petició del titular es pot activar l'enllaç de recerca i localitzar la persona extraviada. Aquesta eina també envia avisos (com a ara sobre la cavalcada, talls de carrers i consultes, entre d'altres) i consells de la policia.

L'aplicació mòbil té dues modalitats: la de mòbil i la d'ordinador. La modalitat d'ordinador serà instal·lada a les estacions de treball de tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament que atenen el públic, per poder ser utilitzada en qualsevol urgència.

Al mòbil, de moment només està operativa per al sistema Android (en IOS encara no està disponible) i es pot descarregar des del web municipal , on també es pot veure un vídeo explicatiu.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades