ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:24:39 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple municipal dona suport unànime a la construcció d'un CAP i una biblioteca al barri de Marianao
Ajuntament i veïns proposen que els dos equipaments es construeixin en un mateix edifici, a la plaça de Mercè Rodoreda

05/25/2018

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció en suport a la construcció d'una biblioteca i un nou centre d'assistència primària (CAP) al barri Marianao de Sant Boi. De comú acord amb l'associació de veïns del barri, el govern municipal es compromet a treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per fer realitat aquest objectiu.

Una reivindicació veïnal

El consistori dona suport d'aquesta manera a una reivindicació veïnal, encapçalada per l'AVV El Poblet-Marianao, que coincideix amb les "línies estratègiques de l'Ajuntament de Sant Boi". L'administació municipal ha pogut constatar també, segons el text de la moció, que la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona comparteixen "la voluntat de donar resposta a aquesta necessitat històrica".

Dos equipaments en un mateix edifici

La ubicació proposada, després de diferents estudis tècnics i contactes amb la representació veïnal i amb els diferents grups municipals, és un terreny situat a la plaça de Mercè Rodoreda. Aquesta parcel·la ja va ser cedida l'any 2015 al Servei Català de la Salut perquè s'hi construís el nou equipament sanitari. Ara es proposa que en el mateix equipament s'ubiqui la nova biblioteca.

La creació d'un nou centre d'assistència primària a Marianao permetria assumir la cobertura d'una part del barri i alleugerir d'aquesta manera la tasca del CAP Montclar, tot configurant una millor oferta d'equipaments i serveis.

La creació d'una nova biblioteca de proximitat completaria la xarxa de biblioteques de la ciutat juntament amb la biblioteca central Jordi Rubió i Balaguer i la biblioteca de proximitat del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, d'acord amb el que determina el Pla Municipal de Biblioteques.

Un benefici per a tota la ciutat

Segons el text de la moció, els dos futurs equipaments es construirien en el districte de Marianao, el més poblat de Sant Boi (amb més de 30.000 habitants), però permetrien "millorar els serveis d'accés a la salut i a la cultura dels veïns i les veïnes" de tota la ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades