ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:39:56 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Conveni amb l'AMB per fomentar la mobilitat sostenible mitjançant una prova pilot de 'Zona de Baixes Emissions'
Les mesures que s'adoptin no seran en cap cas sancionadores, sinó de conscienciació

05/29/2018

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, han signat aquest dimarts, 22 de maig, un conveni de col·laboració per crear la primera Zona de Baixes Emissions a la ciutat. La prova pilot es realitzarà al barri de Marianao, entre el carrer de Benviure, l’avinguda de Can Carreres i la ronda de Sant Ramon.

Lluïsa Moret ha explicat que "aquesta prova pilot, que farem sense restriccions a la circulació i sense sancions, és un pas més en elcamí de Sant Boi cap a un nou model de mobilitat més saludable i sostenible, en sintonia amb l'estratègia de futur de la nostra ciutat". "Apostem decididament", ha afegit, "per promoure la circulació a peu, en bicicleta i en transport públic, i per un ús més racional dels cotxes".

La iniciativa s'emmarca en l’estratègia metropolitana de reducció de la contaminació atmosfèrica i de millora de la qualitat de l’aire. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha indicat que “els municipis metropolitans han de participar d'aquesta política comuna de la preservació de la salut dels ciutadans, que ha de permetre millorar la qualitat de l'aire de la Metròpolis Barcelona tenint en compte les particularitats i característiques de cada municipi”.

La Zona de Baixes Emissions de Sant Boi de Llobregat s'implantarà al barri de Marianao, entre el carrer de Benviure, l’avinguda de Can Carreres i la ronda de Sant Ramon. El perímetre s'identificarà amb senyalització vertical i horitzontal i a l'interior s'impulsaran mesures per potenciar la mobilitat sostenible.

Pacificació del carrer d'Eusebi Güell i el passatge de Santa Teresa

Entre les diferents mesures, destaca la pacificació del carrer Eusebi i del passatge de Santa Teresa. Al carrer d'Eusebi Güell es reduirà el límit màxim de velocitat de 50km/h a 30 km/h en el tram situat dintre la Zona de Baixes Emissions, facilitant la convivència amb la bicicleta i pacificant el carrer. El passatge Santa Teresa es convertirà en un 'carrer residencial' amb prioritat per a vianants, amb una velocitat màxima de 20 km/h.

També s'impulsarà l'ús de la bicicleta, amb la instal·lació de 20 noves places aparcaments en forma de “U”, i es crearan noves zones d'aparcament per a moto a la calçada, per tal d'incrementar l'espai per a vianants. Aquests nous aparcaments de motos s'ubicaran en encreuaments per tal de millorar la visibilitat entre conductor/a i vianant i, en conseqüència, millorar la seguretat viària.

Punts de mesura i control de la contaminació atmosfèrica

En paral·lel es durà a terme un pla de control per monitoritzar i avaluar els efectes sobre la qualitat de l'aire mitjançant 5 punts de control i mesura de la contaminació atmosfèrica.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades