ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 02:06:17 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi presenta projectes innovadors per continuar millorant la recollida selectiva
El municipi (Premi Ciutat Sostenible 2017) és un referent metropolità en el foment de la recollida selectiva

06/05/2018

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat tres noves modalitats de recollida selectiva coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i la Setmana Europea de desenvolupament sostenible. El nou model de gestió de residus ha de fer possible arribar l'any 2020 a un 50% de recollida selectiva als municipis metropolitans. Sant Boi ha estat un dels set municipis que ha presentat les novetats que implantarà per continuar millorant la recollida selectiva.

Durant els mesos d'octubre i novembre de 2016, Sant Boi va procedir a la substitució de la xarxa de contenidors per uns de recollida bilateral, com a primer pas significatiu per a la millora de les ràtios de recollida selectiva. Aquest canvi va suposar augmentar les estadístiques en més de 3%, passant d'un índex del 27 %, l'any 2015, a superar per primer cop la barrera del 30 %, l'any 2017. Les dades de recollida selectiva, tant a Sant Boi com en el conjunt dels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, encara estan lluny, però, dels objectius marcats pels anys 2020 (50 %) i 2025 (60 %).

L'AMB va organitzar ahir, en col·laboració de 7 ajuntaments, entre ells Sant Boi, la presentació d'accions pioneres per al foment de la recollida selectiva, que aposten per la individualització de la recollida.

El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible de Sant Boi, Josep Puigdengolas, va destacar la millora aconseguida a Sant Boi amb la implantació dels nous contenidors de recollida bilateral i va detallar les accions que es duran a terme a la ciutat (encaminades a la individualització de la recollida de la matèria orgànica).

Segons l'edil, es preveu dur a terme una experiència pilot de tancament dels contenidors de bilateral de matèria orgànica en una zona dels barris de muntanya. Aquests contenidors només seran accessibles per als veïns de la zona per mitjà d'una targeta identificativa. D'altra banda, es contempla també millorar la recollida comercial de la matèria orgànica per mitjà de la instal·lació de bosses amb un xip identificatiu de l'establiment. En cas d'obtenir resultats positius, ambdues experiències es faran extensives a altres fraccions de residus i a altres punts del municipi.

Totes aquestes accions d'individualització han de permetre, per mitjà de la identificació de l'usuari, tenir més informació de qui i quan diposita els residus i introduir mesures de reconeixement de les bones pràctiques, amb l'objectiu final d'aconseguir augmentar les ràtios de recollida selectiva a Sant Boi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades