ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:01:20 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Infants de Sant Boi escullen un tobogan soterrat i un joc amb forma d'arbre per a dos parcs infantils
El Consell d'Infància i Adolescència ha participat en el disseny dels jocs dels jardins de l'Astasieta i la plaça de l'Olivera

06/07/2018

Els jocs infantils dels jardins de l'Astasieta i la plaça de l'Olivera de Sant Boi de Llobregat es renovaran tenint en compte els desitjos i les opinions dels nens i les nenes de la ciutat. Un tobogan que s'endinsa en el terra i un joc amb forma d'arbre han estat dues de les preferències infantils que l'Ajuntament farà realitat en els pròxims mesos.

Els projectes de renovació dels jocs infantils d'aquestes dues places de la ciutat s'han presentat durant la sessió de final de curs del Consell d'Infància i Adolescència de Sant Boi de Llobregat. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret.

Per als jardins de l'Astasieta (barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou), la principal demanda dels infants ha estat poder jugar en un tobogan que s'endinsarà en el terra i reapareixà en un altre lloc de la plaça, a una cota més baixa. També s'hi posaran, per exemple, un balancí, una olla, una baldufa giratòria per a infants amb cadira de rodes o un intercomunicador per als nens i les nenes de menys edat.

A la plaça de l'Olivera (barri de Casablanca), les peticions rebudes han portat a dissenyar una zona de joc amb tres àrees diferenciades: dues per a nens i nenes de diferents edats i una d'intermitja, reclamada pels propis infants, on es podran fer celebracions d'aniversari. Un dels jocs proposats és un element amb forma d'arbre que té petites cabanyes amb forma d'oliva a la copa. També hi hauran un petit rocòdrom, dues taules de ping-pong i dos jocs per a infants discapacitats.

El disseny de les àrees de joc s'ha fet en el marc del Consell d'Infància i Adolescència, un organisme format per 40 infants d'entre 9 i 11 anys que du a terme encàrrecs de l'Ajuntament per incorporar la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat. Nens i nenes membres d'aquest organisme han portat el projecte a les seves escoles i entitats i han recollit idees i propostes de companys i companyes. Després han treballat durant el curs amb un tècnic municipal en la concreció de les propostes mitjançant dibuixos, maquetes i plànols.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades