ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:16:19 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat referma un any més la seva implicació en el Dia Mundial de les Persones Refugiades
Fins al 15 de juliol es podrà veure una exposició al Museu de Sant Boi

06/15/2018

El dimecres 20 de juny tindrà lloc a Sant Boi l'acte commemoratiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La plaça de l'Ajuntament i la Rambla s'ompliran de maletes decorades pels nens i nenes expressant tot allò que s'emportarien i que haurien de deixar a casa si haguessin de marxar a un altre país en recerca de refugi.

L'activitat central es durà a terme al llarg del matí. Estarà protagonitzada per 750 alumnes de 14 escoles de la ciutat, que ompliran la plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova amb una mostra de materials educatius sobre la recerca de refugi. Els nens i nenes presentaran la seva reflexió sobre les implicacions d'haver de fugir de la teva llar, deixar moltes coses enrere i endur-te'n només algunes.

L'acció duta a terme per les escoles parteix d'un taller previ conduït per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) i un treball plàstic a les aules. Està dissenyada amb la col·laboració de Can Castells Centre d'Art i l'artista Javier Salas. En aquest procés educatiu, s'ha treballat la realitat de les persones refugiades de quatre col·lectius que han estat assignats a les diferents escoles de la ciutat (població rohingya, somali, salvadorenya i siriana). S'ha comptat amb el suport de diferents materials creats per l'Ajuntament de Sant Boi.

Les activitats del matí es tancaran amb la lectura de quatre històries diferents, corresponents a cada un dels col·lectius esmentats, i amb l'actuació musical de l'artista sirià Feras Al Malat i del grup santboià Chet interpretant el tema Escaparate de venenos.

A les sis de la tarda tindrà lloc, a la mateixa plaça, el concert La Blai Net Band amb les persones refugiades. Després, les maletes es desplaçaran en cercavila fins a Can Castells Centre d'Art, on romandran exposades uns dies. Acte seguit, a les 19.30 h, es farà la presentació de l'informe anual de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i a Europa.

Art per la denúncia i la sensibilització

A més de les activitats del dia 20, des del 15 de juny al 15 de juliol es podrà veure al Museu de Snat Boi l'exposició "Rescue of the Soul, and Naked by Transparency " de l'artista Leda Maria Prado , organitzada per CCAR en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi.

El dia 16 , a les 11 h, el Mercat de Sant Jordi acollirà l'actuació de pallassos Les receptes del refugiclown . Amb aquesta intervenció, es busca promoure la reflexió sobre l'acollida de productes alimentaris provinents de l'estranger i el rebuig per part d'alguns sectors de la societat de les persones estrangeres.

Per últim, el 21 de juny , a les 18.30 h, se celebrarà a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una darrera activitat de sensibilització. Sara Montesinos Pinilla i Samuel Nácar Puentes presentaran el llibre Petjades d'aigua i sal i el col·lectiu Fotomovimiento mostrarà el seu documental Los muros del agua .

La campanya compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La sensibilització sobre les persones refugiades a Sant Boi

Amb l'aprovació del Pla municipal d'acollida a persones refugiades , l'any 2016, l'Ajuntament va establir el compromís d'iniciar la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades cada 20 de juny. És en aquest compromís que s'emmarquen totes les activitats que arrencaran el proper dia 15. El Pla municipal d'acollida de Sant Boi és un instrument estratègic per definir i articular el procés d'acollida i integració a la població refugiada des d'una perspectiva psicosocial i de drets humans que permeti garantir una acollida digna i un procés enriquidor per a la ciutat. El procés d'acollida comprèn tres àmbits d'actuació: col·laboració en la tasca d'assistència a les persones refugiades en els països d'origen i trànsit, l'acollida a la ciutat de Sant Boi i l'educació per la solidaritat i la incidència política.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades