ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:09:55 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi de Llobregat se suma a la crida per facilitar l'acollida de les persones refugiades de l'Aquarius
Des de l'any 2016, la ciutat compta amb un Pla municipal d'acollida

06/18/2018

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat s'ha adherit a la crida feta per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) per facilitar l'acollida de les 630 persones refugiades que van arribar al port de València a bord de les naus Aquarius, Dattilo i Orione.

Sant Boi de Llobregat s'ha sumat d'aquesta manera als municipis que ja han donat resposta a la crida de les entitats municipalistes, posant-se a disposició de la vicepresidència del Govern d'Espanya, que coordina l'operatiu d'acollida.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Boi va aprovar per unanimitat, el mes mes de febrer de 2016, el Pla municipal d'acollida a persones refugiades, un document estratègic per col·laborar en l'assistència als països d'origen i de trànsit, per acollir persones a Sant Boi, per treballar en l'educació per la solidaritat i el dret d'asil i incidir-hi políticament.

La ciutat disposa a dia d'avui, amb la col·laboració de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), de 6 pisos d'acollida amb un total de 35 places per a persones sol·licitants de protecció internacional i refugi (5 pisos dintre del programa estatal i un altre ofert directament per iniciativa de l'Ajuntament amb la col·laboració de la Fundació Agbar). En aquests pisos han estat acollides fins ara un total de 80 persones. Actualment s'estudien fórmules per ampliar l'oferta.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades