ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:02:01 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou pla local per atendre les necessitats socials de Sant Boi
L'Ajuntament reforça l'atenció a la dependència i a infants i adolescents en situació de risc

06/25/2018

El Ple municipal ha aprovat inicialment el Pla d'actuació local en matèria de Serveis Socials 2018-2023. El document assenyala prioritats, directrius i mesures per orientar i reforçar l'atenció de les necessitats socials bàsiques de la població de Sant Boi de Llobregat.

L'anterior Pla Local de Serveis Socials va veure la llum en plena eclosió de la crisi econòmica. El nou pla ho fa en un context de lleugera recuperació, però encara amb importants reptes de desigualtat socioeconòmica i d'exclusió social de sectors de població que han vist prolongar-se les seves situacions de dificultat.

De fet, els Serveis Socials Municipals van atendre l'any passat més persones que un any abans i van destinar més recursos tant als serveis d'atenció domiciliària com a la cobertura de necessitats bàsiques (alimentació i roba), despeses de l'habitatge i subministraments energètics. Per aquest motiu, l''atenció de les necessitats de les persones vulnerables del municipi continua essent la primera prioritat de les polítiques municipals.

Ampliar el ventall de persones ateses

Entre les principals mesures previstes hi ha establir canals per poder atendre persones de la ciutat que, malgrat patir problemàtiques de caràcter social, tenen dificultats per entrar en contacte pels seus propis mitjans amb els Serveis Socials Municipals (persones grans que viuen soles, per exemple, o persones amb algun tipus de trastorn mental). La millora dels dispositius d'atenció específica a les persones sense llar és un altre dels principals objectius.

Crear un circuit integral d'atenció a la dependència

El Pla de serveis socials assenyala com a prioritat la creació d'un circuit integral d'atenció a les persones en situació de dependència. Aquest circuit aplegaria d'una manera coordinada els esforços dels diferents agents que treballen en aquest àmbit (Administració muncipal, residències i centres de dia, hospitals, centres d'assistència primària...).

Combatre els riscos socials en la infància i l'adolescència

El document incorpora també com a mesura la posada en marxa, prevista per al proper mes de setembre, d'un protocol local d'atenció a infants i adolescents que viuen situacions de risc social.

Posar en marxa el Consell Municipal d'Adolescència

Així mateix, es planteja la creació del Consell d'Adolescència, un instrument de participació amb pocs precedents a Catalunya que tindria com a objectiu promoure la participació de la població adolescent implicant-la en el procés de construcció de la ciutat. En aquest sentit, el seu paper serà molt similar al del Consell Local d'Infància, però aplicat de manera específica a aquesta franja d'edat.

Seguir lluitant contra l'exclusió residencial i la pobresa energètica

El Pla de serveis socials confirma com a prioritat del govern municipal l'objectiu d'informar, acompanyar, assessorar i atendre les persones i famílies que estan en risc o en situació d'exclusió residencial i/o en situació de pobresa energètica. En aquest sentit, l'Ajuntament va crear aquest mateix any un nou servei d'atenció i assessorament per a famílies que tenen dificultats per pagar les factures de consums energètics.

Promoure la participació

El Pla de serveis socials preveu la creació de grups de participació perquè les persones ateses puguin donar el seu punt de vista sobre els serveis que reben i plantejar possibles millores.

Durant l'elaboració d'aquest pla s'han tingut en compte, a partir d'un treball participatiu, propostes de les treballadores i treballadors dels Serveis Socials Municipals, les entitats i agents socials que treballen al territori i ciutadans i ciutadanes a títol particular.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades