ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/26/2022 12:11:16 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Es presenta el projecte Sant Boi, mercats cardioprotegits
Els mercats municipals de la ciutat són dels primers de Catalunya a disposar d'aparells desfibril·ladors per prevenir la mort sobtada.

07/10/2018

Aquest dimarts s'ha presentat al Mercat de Sant Jordi de Sant Boi el projecte Sant Boi, mercats cardioprotegits, gràcies al qual s'han instal·lat desfibril·ladors a llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per cardioprotegir l'àrea comercial i la rodalia dels mercats. La nostra ciutat és una de les primeres de Catalunya a disposar d'aquests dispositius en aquests punts de venda a l'abast de qualsevol persona davant d'una necessitat terapèutica.

La presentació del projecte ha comptat amb el tinent d'alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic, José Ángel Carcelén, la tinenta d'alcaldia d'Igualtat i Drets Socials, Salut González, el gerent de la Fundació Barcelona Salut, Xavier Vilda, i el delegat de l'Obra Social La Caixa a l'àrea de Barcelona, Víctor Distuer.

Els mercats municipals de Sant Jordi, Centre-La muntanyeta i Torre de la Vila tenen instal·lats desfibril·ladors portàtils de darrera generació mitjançant una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut , la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament, amb la col·laboració de l' Obra Social La Caixa . La iniciativa forma part d'un projecte que vol estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia de cor. Les patologies cardíaques afecten tant a homes com a dones i es poden donar a qualsevol edat. Les persones afectades veuen força minvada la qualitat de vida. A més, la mort sobtada causa cada any més de 3.000 víctimes mortals, 19 vegades per damunt de les produïdes en accidents de circulació.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades