ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:23:52 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El projecte Marianao Té Cor arriba a més de 1.500 persones en un any
49 recursos del territori estan implicats en aquest projecte comunitari intercultural

07/18/2018

Aquest dimarts, dia 17 de juliol, ha tingut lloc l'Espai de Relació Institucional del projecte Marianao Té Cor, que reuneix les institucions i entitats que treballen conjuntament en aquesta iniciativa. 1.500 persones han participat durant el darrer any en una quinzena de projectes d'intervenció comunitària intercultural en els àmbits de l'educació, la convivència i la salut.

Galeria de fotos

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat el projecte Marianao Té Cor com "un model de treball comunitari que posa les persones en el centre per millorar la seva qualitat de vida des de la lògica de la suma d'esforços". "Un projecte com aquest", ha afegit, "mostra que la col·laboració del sector públic i el sector privat no només és possible sinó necessària per millorar la vida de la gent en els nostres barris".

Des del seu inici, el projecte està recolzat per l'Obra Social "la Caixa" i per totes les administracions públiques; l’Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat

Aquest suport es va materialitzar, ara fa un any, amb la signatura d’un acord marc de col·laboració que també va ser subscrit per les principals entitats del barri, com la Fundació Marianao, Tots som Santboians, PES Sant Boi-Salesians, Associació DID, Espai Lúdic, Semilla de Trigo i el Complex Assistencial Benito Menni.

Educació, convivència i salut

El projecte Marianao Té Cor és el resultat de la fusió de dos projectes anteriors d'intervenció comunitària. El treball en xarxa i la col·laboració entre institucions ha permès incrementar l'impacte de les accions realitzades en el territori, que se centren en l'educació, la convivència i la salut (amb projectes relacionats, per exemple, amb la promoció de la lectura, la motivació d'adolescents, l'oci saludable o la participació igualitària en les activitats festives).

Les persones assistents a l'Espai de Relació Institucional, que s'ha celebrat al Palau de Marianao, han coincidit a fer una valoració molt satisfactòria de la feina realitzada durant els darrers dotze mesos, que han considerat un exemple de treball pel bé comú i la cohesió social.

49 recursos del territori implicats, 1.500 persones participants

Des del punt de vista numèric, 49 recursos del territori han col·laborat el darrer any en la realització de 14 projectes comunitaris als quals han aportat la feina de 109 professionals especialitzats. En aquests projectes han pres part més de 1.500 persones.

Reptes de futur

Els principals reptes de cara al futur immediat seran incorporar el sector empresarial i el sector comercial a aquesta feina col·lectiva i promoure la implicació en aquest projecte comunitari de més ciutadans i ciutadanes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades