ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:28:35 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi s'adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI)
L'Ajuntament vol potenciar la innovació i implantar progressivament tecnologies 'smart city' al servei de les persones

07/20/2018

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi ha aprovat per unanimitat aquest dijous, dia 19 de juliol, l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). La ciutat també forma part des de 2010 de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (INNPULSO).

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents aplega en l'actualitat 65 ciutats que treballen en xarxa i intercanvien experiències per a una gestió automàtica de les infraestructures i els serveis urbans, la reducció de la despesa pública i la millora de la qualitat dels serveis, aspectes que ajuden a atraure activitat econòmica i generar progrés econòmic i social.

La presència de l'Ajuntament de Sant Boi a la xarxa Innpulso des de 2010 ha estat una oportunitat estratègica que ha permès potenciar la innovació al municipi en diferents àmbits (la innovació social, a través del laboratori CoBoi; les polítiques de participació ciutadana i la planificació de polítiques públiques; la formació de la plantilla municipal o les tècniques de silvopastura i gestió forestal sostenible, entre altres) i implantar de manera progressiva tecnologies 'smart city' (per exemple, per millorar l'eficiència energètica en l'enllumenat públic o la gestió de la recollida selectiva de residus).

Tecnologia i innovació al servei de les persones

Les xarxes RECI i Innpulso tenen la intenció de signar un conveni de col·laboració per treballar en projectes conjunts en matèria d'innovació i 'smart cities'. Formar part d'aquestes dues xarxes alhora reforçarà a partir d'ara les polítiques municipals de Sant Boi per seguir posant la innovació i la tecnologia al servei de les persones.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades