ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:03:15 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Presentació del protocol local per atendre situacions de risc en la infància i l'adolescència
L'Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, Pau Mari-Klose, ha fet una conferència durant l'acte de presentació

09/18/2018

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha presentat en un acte públic celebrat a Cal Ninyo aquest dimarts, dia 18 de setembre, el Protocol local d'atenció a la infància i l'adolescència en situació de risc de Sant Boi de Llobregat. El document servirà com a guia de les actuacions dels diferents serveis del municipi per oferir respostes integrades a situacions de risc de desprotecció infantil.

El nou protocol serà una de eina de referència per coordinar i maximitzar l'efectivitat de la feina en xarxa dels equips de professionals i altres agents que treballen o presten serveis a la infància o l'adolescència (des de la salut, l'educació, els serveis socials, els cossos de seguretat..).

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat que aquest protocol "és un nou producte de la llarga trajectòria històrica de Sant Boi en el desenvolupament de polítiques públiques adreçades a la infància i l'adolescència i en la realització d'actuacions que són fruit del treball transversal i de la suma dels esforços de tota la ciutat".

Conferència de l'Alt Comissionat per la Lluita contra la Pobresa Infantil

En una conferència, l'Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil, Pau Mari-Klose, ha indicat que "lluitar contra la pobresa infantil és una prioritat del govern de l'Estat, perquè una societat que no inverteix en infància és una societat que condemna molts infants a quedar-se enrere i que obre escletxes entre les persones des de les etapes primerenques de la vida".

L'acte també ha comptat amb la presència de la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya, Georgina Oliva, que ha considerat com "un privilegi" el suport institucional del municipi a les actuacions dels diferents agents de la ciutat que atenen la infància i l'adolescència, i del gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz, que ha felicitat l'Ajuntament de Sant Boi "per ser un cop més exemple per les seves polítiques socials innovadores en suport de les persones més febles".

Un esforç col·lectiu

En el procés d'elaboració del protocol, impulsat pels Serveis Socials Municipals, han participat més de 50 professionals dels centres d'assistència primària i hospitalària de Sant Boi, els serveis de salut mental, les escoles i instituts i diversos recursos especialitzats en infància, primera infància i atenció social, entre altres. Tots plegats treballen i seguiran treballant per garantir els drets dels infants i adolescents de Sant Boi i la seva protecció.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades