ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:27:42 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Activistes pels drets humans visiten Sant Boi amb motiu del Barrejant 2018
En el marc del projecte de cooperació Ciutats Defensores dels Drets Humans

10/05/2018

En el marc d'una nova edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans , 8 reconeguts defensors i defensores dels drets humans visiten aquests dies una quinzena de ciutats catalanes. La iniciativa, que va néixer l'any 2013 des de la nostra ciutat, vol donar a conèixer la feina d'aquestes persones i conscienciar la població sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans en el dia a dia. Al llarg de la celebració del Barrejant 2018, 5 d'aquests activistes visiten Sant Boi. Els altres 3 seran a la ciutat amb motiu dels fòrums d'alumnes defensors i defensores dels drets humans que tindran lloc els dies 8 i 9 d'octubre.

Els defensors dels drets humans, procedents de Palestina, Egipte, Guinea Equatorial, Hondures, Mèxic, Estats Units, Birmània i Espanya, visiten quinze municipis catalans (Barberà del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa i Viladecans) i seran rebuts pel Parlament, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, la sindicatura de Greuges i el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya.

Defensors i defensores a Sant Boi Janahuy Paredes , activista mexicana contra les desaparicions. Després que el seu pare fos desaparegut, fundà l'organització Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México (Cofaddem-Alzando Voces), que lluita per la memòria, veritat i justícia per a les víctimes de desaparicions.

Janahuy Paredes , activista mexicana contra les desaparicions. Després que el seu pare fos desaparegut, fundà l'organització Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México (Cofaddem-Alzando Voces), que lluita per la memòria, veritat i justícia per a les víctimes de desaparicions.

Manal Tamimi , activista palestina contra l'ocupació israeliana i membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular (PSCC) als territoris ocupats. Ha estat detinguda i ferida diversos cops, repressió també viscuda per altres membres de la seva família, com l'adolescent Ahed Tamimi, recentment alliberada.

Margarita Pineda , defensora lenca del mediambient i dels drets de les minories ètniques i nacionals a Hondures. És fundadora del Moviment Indígena Lenca Independent de La Paz (MILPAH) que denuncia la manca de consultes prèvies, lliures i informades sobre projectes miners i hidroelèctrics que afecten el territori.

Spitou Mendy , defensor senegalès dels drets laborals de les persones migrants treballadores del camp a Andalusia. Portaveu del Sindicat d'Obrers del Camp – Sindicat Andalús de Treballadors (SOC-SAT) de 2006 a 2017.

Tun Khin , defensor dels drets de la població rohingya de Myanmar (Birmània). Ell mateix és rohingya exiliat al Regne Unit, on presideix la Burmese Rohingya Organisation UK per fer incidència política sobre greus violacions de drets humans als rohingyes.

Marisa Franco , activista pels drets de les persones migrants i contra les deportacions als EE.UU. Ha format part de diverses campanyes per reclamar el respecte als drets civils, econòmics, socials i laborals, com #Not1MoreDeportation. Directora de Mijente, projecte problack, prowoman, proqueer i propoor.

Ramón Esono , caricaturista equatoguineà compromès amb la denúncia de les vulneracions dels drets humans al seu país. A 2017 va ser detingut i empresonat, però finalment alliberat per la manca de proves i per la forta pressió internacional. Ha rebut guardons com el Premi al Coratge 2017 de Cartoonists Rights Network.

Ahmed Ali , fotoperiodista egipci refugiat a Espanya. Després d'implicar-se en el Moviment 6 d'abril i de treballar per la Comissió Egípcia de Drets i Llibertats, va ser detingut l'any 2014. Un any després va ser condemnat a 25 anys de presó, però va aconseguir fugir del país i sol·licitar asil a l'estat espanyol

Compromís dels municipis

Els quinze municipis participants al projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans s'han compromès a mantenir i ampliar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de drets humans a escala internacional, en un context generalitzat de pressions, amenaces i assassinats, en l'any en què es commemora el vintè aniversari de la Declaració de Barcelona sobre Ciutats i Drets Humans (1998).

Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l'Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades