ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:38:34 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les escoles incrementen l'estalvi d'energia fins a una xifra rècord
L'últim curs es va multiplicar per quatre l'estalvi en energia de l'any anterior

10/22/2018

L'esforç de les escoles de Sant Boi per incrementar l'eficiència energètica a les seves instal·lacions va assolir durant el curs passat un resultat rècord. Les mesures aplicades a 11 centres educatius en el marc del projecte europeu Euronet 50/50 van generar un estalvi conjunt de 36.000 €, una quantitat que multiplica per 4 el registre del curs anterior.

Mitjançant el projecte Euronet 50/50, l'Ajuntament fomenta l'eficiència energètica oferint a les escoles l'incentiu de rebre com a compensació el 50% de l'estalvi que generen.

Les escoles participants (10 públiques i 1 concertada) van reduir el curs passat el consum d'electricitat i gas natural en més de 487.000 kW/h i de 113 tones de CO2. Això va generar l'estalvi econòmic més important registrat des de 2010, l'any en què es va engegar aquest projecte.

Equips especials de gestió energètica als centres educatius

La creació d'equips especials, encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica de les escoles, és la més important de les mesures aplicades l'any 2017. Aquestes persones, entre altres tasques, gestionen la il·luminació de les aules i dels passadissos quan no s'usen o quan hi ha prou llum natural; aturen els radiadors i ajusten l'horari d'ús de la calefacció a les condicions climatològiques.

Les escoles públiques que participen a Euronet 50/50, mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, són: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet, Casablanca, Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Parellada, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies. L'escola concertada Pedagògium Cos també forma part del projecte. L'Escola Antoni Tàpies és on s'ha aconseguit l'estalvi energètic més gran en aquesta ocasió, tot i que les xifres són molt positives en tots els centres.

A més, durant el passat estiu, es van millorar les calderes i els sistemes de calefacció de les escoles Rafael Casanova i Ciutat Cooperativa, per tal d'oferir més confort i continuar optimitzant els consums d'energia de cara al nou curs.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades